• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esnaf Ramazanın bereketinden memnun
04 Nisan 2023 Salı 08:14

Esnaf Ramazan'ın bereketinden memnun

Ramazan ayının bereketiyle birlikte bereketin de geldiğini belirten Helvacılar Çarşısı Esnafı, geçen seneye göre işlerinin daha iyi olduğunu ifade etti.
Ramazan ayının bereketiyle birlikte bereketin de geldiğini belirten Helvacılar Çarşısı Esnafı, geçen seneye göre işlerinin daha iyi olduğunu ifade etti.
 
Ramazan ayının serin ve yağmurlu havalara denk gelmesi Helvacılar çarşı esnafının yüzünü güldürdü.
 
11 ayın Sultanı Ramazan ayının bu sene serin ve yağmurlu günlere denk gelmesi vatandaşların tahin, pekmez ve kuruyemişe yönelmesine vesile oldu.
 
Daha tok ve daha dinç tuttuğu için vatandaşların özellikle tahin ve pekmeze yöneldiğini belirten esnaf Ömer Bal, geçen seneye göre bu Ramazan ayında işlerinin daha iyi gittiğini, fiyatların sabit kalmasından dolayı vatandaşların daha rahat alışveriş yaptığına dikkat çekti.
 
"Bu sene havalar soğuk ve yağışlı olduğu için genelde tahin ve pekmezi tercih ediliyor"
 
Ömer Bal
 
Büyük marketlere göre Helvacılar çarşısında fiyatların daha uygun ve ürünlerin de organik olduğunu belirten Bal, "Allah'a şükürler olsun ki işlerimiz çok iyi, geçen seneye göre işler çok daha iyi Ramazan bereketiyle geldi. Busene havalar soğuk ve yağışlı olduğu için genelde tahin ve pekmezi tercih ediyor. Havalar sıcakken hoşaf ve meşrubat türü ürünler tercih edilirken bu sene ise tahin ve pekmez ağırlıkta gidiyor." şeklinde memnuniyetini dile getirdi.
 
"Geçen seneye oranla fiyatlar sabit kaldı"
 
Geçen seneye oranla fiyatların uygun olduğunu ifade eden Bal, "Fiyatları bu Ramazan yükselmedi. Kabak çekirdeği toptan 100 liraya satılırken biz burada 80 liraya satıyoruz. Fıstık bizde 230 liraya İstanbul'da ben aldım 2 kilo bin 200 lira, yani fiyatlar burası ile Batı arasında yüzde 300 fark ediyor. Tahinin kilosunu 75 liradan satıyoruz. Organik, hiçbir katkı maddesi yok. Müşterinin gözü önünde susamı koyup makineden çekiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Vatandaş artık ihtiyaç duyduğu kadarını alıyor"
 
Mehmet Tetik
 
Bu ramazan ayını çok güzel ve bereketli geçtiğini ifade eden Mehmet Tetik, "Ramazan çok bereketli satışlarımız da oluyor. Fiyatlar önceki yıllara göre uygun, önceki yıllar gibi değil. Vatandaşlar genelde tahin, pekmez, hurma, pekmez, kuru kaysı alıyor. İhtiyacı neye varsa onu alıyor. Artık eskisi gibi fazla alışveriş yapmıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA