• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte Ramazan Bayramı coşkusu
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:01

Siirt'te Ramazan Bayramı coşkusu

Siirt halkı sabahın erken saatlerinde, Ramazan Bayramı namazı için camilere akın etti. Çarşı Camii başta olmak üzere kentin diğer camilerinde de bayram coşkusu yaşandı.
Siirt halkı sabahın erken saatlerinde, Ramazan Bayramı namazı için camilere akın etti. Çarşı Camii başta olmak üzere kentin diğer camilerinde de bayram coşkusu yaşandı.
 
Siirt'te Müslümanlar, sabah erken saatte kalkarak camilerin yolunu tuttu. Çarşı Camii İmamı Abit Agah'ın vaazını dinledikten sonra bayram namazı için saf tutuldu. Namazın sonunda minbere çıkan Agah, bayramın önemini vurgulayan bir hutbe verdi.
 
Agah, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurgulayarak, bayramların kin, nefret ve düşmanlık duygularını silmek için fırsat olduğunu belirtti.
 
İslam âleminin büyük sorumluluğuna dikkat çeken Abit Agah, "Maalesef bu mesele ile imanımız tartıldı. Artık bir şekilde bu zulme dur demenin vakti geldi geçti de." diyerek Gazze'deki zorlu sürece karşı duyarlılık çağrısı yaptı.
 
"Filistinli kardeşlerimizin imanı, İslam coğrafyasına ışık tutuyor"
 
Ağır şartlar altında yaşayan Filistinli kardeşlerinin imanlarını ve dayanma güçlerini öven Abit Agah, "Bizim istediğimiz ve arzu ettiğimiz, İslam coğrafyasındaki Müslümanların barış ve huzur içinde bir bayram geçirmeleriydi ama maalesef 6 aydır Gazze'de imanlarının vermiş oldukları güçle büyük bir direniş yaşanıyor. Eğer o iman olmamış olsaydı, şu ana kadar Filistinli kardeşlerimiz Mescid-i Aksa'yı çoktan terk etmişlerdi. O imana imrenmemek elde değil. Ben onlarda Sahabe-i Kiram'ın imanlarını görüyorum. O kadar şiddet gördüler, abdest almak için su bulamadılar, oruçlarını açacak yemek bulamadılar ama mahşer gününde Peygamber Efendimizle (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ile beraber olacaklar. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Bugün İslam âleminin çok büyük bir sorumluluğu var. Maalesef bu mesele ile imanımız tartıldı. Artık bir şekilde bu zulme dur demenin vakti geldi geçti de." şeklinde konuştu."
 
Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yusuf Açan, "Bu bir ay benim ve ailem için çok güzel geçti. Bütün ailemin, Siirt halkının ve tüm İslam âleminin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bayram namazı sonrasında özellikle Gazze'de çok zor şartlar altında direniş gösteren Filistinli kardeşlerimize de dua edeceğiz. Allah israili kahru perişan etsin, Filistinli kardeşlerimizi de bu sıkıntıdan kurtarsın." duasında bulundu
 
"Buruk bir bayram yaşıyoruz"
 
Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Emin Demir, "Başta Gazze olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Allah bir an evvel bu zulmü ortadan kaldırsın. Namaz kıldıktan sonra akraba ve komşu ziyareti yapacağım ve her bayram olduğu gibi bayramlaşacağız. Buruk bir bayram yaşıyoruz. Cenab-ı Allah bu zulmü ümmetin üzerinden kaldırsın." İfadelerini kullandı.
 
Ramazan ayının oldukça iyi geçtiğini ve sonunda da Bayrama kavuştuğunu ifade eden Kasım Özdemir, "Namazımızı, orucumuzu tam tuttuk, Allah kabul etsin.  Allah'a şükürler olsun sıhhatliyiz. Şimdi de camiye geldik ve hep beraber namaz kılacağız. Allah israili kahretsin ve Müslümanları o zulümden kurtarsın." temennisinde bulundu.
 
"Camiye bayram namazını kılmak için geldiğini ifade eden Sabri Cerav, "Tüm İslam aleminin bayramını kutladı ve bu bayramın ümmete hayır getirmesi temennisinde bulundu." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA