• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baklava alırken nelere dikkat edilmeli?
09 Nisan 2024 Salı 10:16

Baklava alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların baklava alırken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda konunun uzmanlarından uyarılar geldi.
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların baklava alırken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda konunun uzmanlarından uyarılar geldi.
 
Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı. Vatandaşlar tatlı alırken baklavayı ayrı bir yere koymaktadırlar. Piyasada ise birçok baklava çeşidi bulunmaktadır. Baklava alırken iyi bir baklava almak da işin ustalığına girmektedir zira birçok kişi baklava niyetine tatlandırıcı şuruplarla kalitesiz ürünler de satabilmektedir.
 
Bursa'da yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte gıda tüketimi, bayramlık tatlı ve özellikle bayram şekeri alımına yönelik hareketlilik gözle görünür oranda arttı.
 
Bursa'da yıllardır baklava üreten esnaf Seyfi Tiryaki, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, üretim izni olmayan, denetlenmeyen ve merdiven altı bilinmedik yerlerden tatlı almamalarını belirtti.
 
"Bayramlık tatlı alırken nelere dikkat edilmesinden öte tatlının nereden alındığı önemlidir"
 
Bayramda talebin yoğun olduğu baklavayı alırken vatandaşların çok bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Tiryaki, "Bayramlık tatlı alırken nelere dikkat edilmesinden öte tatlının nerden alındığı önemlidir. Üretim izni olmayan, denetlenmeyen ve merdiven altı bilinmedik yerlerden tatlı almalarını tavsiye etmiyoruz. İyi bir cevizli baklavanın kilosu 500 TL, fıstıklı baklavanın kilosu da 800 TL'dir Bu rakamların altındaki fiyatlardan alınan baklavaların kalitesinin iyi olmadığını düşünüyoruz." dedi.
 
"Günümüzde tatlının sadece tatlı olduğuna özen gösteriliyor"
 
Tatlılarda kullanılan malzemelerden en önemlisinin sade yağ olması gerektiğini söyleyen Tiryaki, "Baklavanın taze olup olmadığını nasıl anlaşılır konusu çok ayrıntılı bir konudur. Günümüzde tatlılar glikoz ve yapay maddeler kullanıldığı için ürünler tezgahta canlı duruyor. Tatlının tazeliği ancak tadına bakarak insan karar verebilir. Günümüzde tatlının sadece tatlı olduğuna özen gösteriliyor. Tatlılarda kullanılan ceviz fıstık ve yağ önemlidir. Kişi tatlının kokusunu yağını, lezzetini aldığı zaman boğazı yakmadan mideyi rahatsız etmiyorsa bu baklava gerçek ve taze baklava olduğunu gösteriyor. Katkı maddesi kullanan ve denetlenmeyen üretim izni olmayan yerlerden tatlı almalarını tavsiye etmeyiz." diye belirtti.
 
"Tatlılardan tadımlık almaları tavsiye ediyoruz"
 
İnsanlar tatlı alırken maddi durumlarına göre almak zorunda kaldığını söyleyen Tiryaki, "İki kilo alacaklarına yarım kilo temiz bir şekilde alsınlar. Çünkü sağlık gibisi yok. Kanserojen madde içeren üretim izni olmayan merdiven altı yerlerden ucuz diye aldıkları tatlılar sağlığa tehdittir. Bayramlarda ikramlar önemli bir kültürdür. Vatandaşların her gittikleri misafirliklerde tatlı yememelerini tavsiye ediyoruz. Tatlılardan tadımlık almaları tavsiye ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA