• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan ayının son teravih namazı kılındı
09 Nisan 2024 Salı 10:37

Ramazan ayının son teravih namazı kılındı

Siirt'te, Fethi Serin Camii'nde gerçekleştirilen son teravih namazını kılmak için camiye gelen vatandaşlar, bu yılın son teravih namazını eda etmenin huzurunu yaşadı, dua etti.
Siirt'te, Fethi Serin Camii'nde gerçekleştirilen son teravih namazını kılmak için camiye gelen vatandaşlar, bu yılın son teravih namazını eda etmenin huzurunu yaşadı, dua etti.
 
Ramazan'ın son teravih namazı için camilere gelen vatandaşlar, ibadetlerini yerine getirmenin ve birlikte dua etmenin mutluluğunu yaşadılar.
 
Ramazan boyunca camiye yoğun bir ilgi gösteren gençler ve çocuklar, ibadetlerini yerine getirerek manevi atmosferin tadını çıkardılar.
 
Camilerin dolup taştığı bu özel gecede, Müslümanlar bir araya gelerek, manevi atmosferin tadını çıkardılar.
 
Çocukların da teravih namazına ilgi göstermesi, ebeveynlerinden aldıkları örneklerin yanı sıra toplumun genelinde dinî değerlere verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.
 
Cemaat, teravih namazının ardından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Ve İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanlara özellikle Filistinli Müslümanlara dua etti.
 
Ramazan'ın sona ermesiyle biraz üzgün olduklarını dile getiren Fethi Serin Camii İmam Hatibi Abit Agâh, gençler ve çocuklarla birlikte teravih namazını kılmaktan memnun olduklarını vurgulayarak, gençlerin camiye ihtiyacı olduğunu ve anne-babaların çocuklarını camiye teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.
 
"Ramazan ayı boyunca gençleri ve çocukları camide görmek bizleri oldukça motive etti"
 
Ramazan ayı boyunca gençlerin ve çocukların camide aktif bir şekilde yer almalarının kendilerini motive ettiğini belirten Cami İmam Hatibi Agâh, "Ramazan ayı boyunca gençleri ve çocukları camide görmek bizi oldukça motive etti. Ramazan'ın sona ermesi bizi biraz üzmüş olsa da gençler ve çocuklarla teravih namazını bu şekilde eda etmek, bizi ziyadesiyle memnun etti. Gençler ve çocuklar camileri bu şekilde doldurdukça şevkimiz daha da artacak. Gençlerin camiye ihtiyacı var. Anne ve babalar da çocuklarını camiye teşvik etmek zorundadırlar. Hatta onlarla birlikte camiye gelmeliler ki, yarın çocuklar büyüdüğünde çok geç olabilir. Büyüdüklerinde camiye getiremeyebilirsiniz." uyarısında bulundu.
 
"Teravih bittiği için üzüntülüyüm"
 
Teravih namazının sona ermesinin üzüntüsünü yaşadığını belirten Sadık Eldemir, "Biraz hüzün biraz da neşeyle Bayrama yaklaştık. Teravihin son günü olmasına da üzüldük. Ramazan da bitiyor. Artık gelecek yıl kavuşur muyuz yoksa kavuşmaz mıyız, bilemiyorum. Son teravihte anne ve babama, akrabaya ve daha sonra Filistin'deki Müslümanlara dua ettim." şeklinde duygularını ifade etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA