• Mardin28 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cesaret Ödülü Sahibi Gazzeli Akademisyen MAÜ’de Göreve Başladı
30 Nisan 2024 Salı 16:29

Cesaret Ödülü Sahibi Gazzeli Akademisyen MAÜ’de Göreve Başladı

Cesaret ödülü sahibi Gazzeli Akademisyen Dr. Shaima Abu Shaaban Mardin Artuklu Üniversitesi’nde göreve başladı

Siyonist işgale karşı çıkan siyonist baskılar karşısında özgürce tutum sergileyen ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden insan hakları savunucularına Cesaret Ödülünün verildiği Mardin’de düzenlenen 24. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumunda cesaret ödülü verilen Gazzeli akademisyen Dr. Shaima Abu Shaaban, Mardin Artuklu Üniversitesinde akademisyen olarak göreve başladı.

Gazze İslam Üniversitesinden Mardin Artuklu Üniversitesine

Akademik çalışmalarını Gazze İslam Üniversitesi bünyesinde yürüten Shaaban, artık Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde görev yapacak.

Dr. Shaima Abu Shaaban, Mardin’e gelip üniversitede göre başlamasının ardından Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı ziyaret etti.

Filistin çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Mardin Artuklu Üniversitesinin çalışmalarının siyonizme karşı çıkan akademisyenlere ve Filistin mücadelesine cesaret verdiğini söyleyen Dr. Shaima Abu Shaaban, Mardin’de bulunmaktan ve Mardin Artuklu Üniversitesinde çalışacak olmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.

Rektör Özcoşar da, Filistin, Kudüs ve Gazze çalışmalarının ve siyizme karşı yeni bir akademik söylem ve eylem inişa etme süreçlerinin Dr. Shaima Abu Shaaban ile ivme kazanacağını ifade ederek Katar’da tedavi gördüğü için gelip alamadığı Cesaret Ödülünü kendisine verdi.

Dr. Shaima Abu Shaaban Kimdir?

Gazze İslam Üniversitesinde akademisyen olarak görev yaparken 7 Ekim’den sonra siyonistlerin Gazze’ye saldırdığı ilk günlerde evi bombalandı.  Bu bombalamada çocukları Yara, Sara ve İmad’la birlikte anne-babası ve kardeşi şehit oldu. Yaralı olarak sığındığı yere de bombalı saldırı yapıldı, ölmekten son anda kurtuldu. Kendi  ifadesiyle “Enkazın altından Gazze'nin onuru ve gururuyla çıktı.”

Yardım kuruluşlarınca tedavi için önce Mısır’a sonra Katar’a gönderildi. Bu süreçte ailesini bombalamada kaybeden yetim bir kızı yanına aldı. Katar’da tedavisi devam ederken Gazze’den getirilen yaralılara psikolojik destek çalışmalarında gönüllü olarak çalıştı.

Akademik çalışmalarına ara vermeyen Ebu Shaaban, bu süreçte yaptığı çalışmaları Katar Üniversitesi dergisinde yayınladı. Psikolojik Tedavi ve Danışmanlık Kuramları adlı kitabı ile ödül alan Dr. Shaima Abu Shaaban bu süreçte gösterdiği metanet ve onurlu duruş nedeniyle Mardin Artuklu Üniversitesince kendisine Cesaret Ödülü verildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA