• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baklava ustalarından uyarı: Kaliteli baklava almak için güvenilir yerleri tercih edin
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:02

Baklava ustalarından uyarı: "Kaliteli baklava almak için güvenilir yerleri tercih edin"

Baklava ustaları, kaliteli bir tatlı deneyimi için baklavayı tanıdık ve güvenilir yerlerden almanın önemine dikkat çekti. 25 yıldır baklavacılık yapan Erdal Aslan, ucuz ve kalitesiz baklavalardan kaçınılması gerektiğini belirti.
Baklava ustaları, kaliteli bir tatlı deneyimi için baklavayı tanıdık ve güvenilir yerlerden almanın önemine dikkat çekti. 25 yıldır baklavacılık yapan Erdal Aslan, ucuz ve kalitesiz baklavalardan kaçınılması gerektiğini belirti.
 
Kötü baklavaların ağıza yapıştığını ve parlak gözüktüğünü belirten Aslan, kaliteli baklavaların ise ses çıkardığını ve ağıza yapışmadığını ayrıca tanıdık ve güvenilir yerlerden alınan baklavaların iyi malzemelerle yapıldığını ve glikoz gibi katkı maddelerinin kullanılmadığını ifade etti.
 
Siirt'te 20 yıldır baklava sektöründe hizmet veren Ahmet Yardımcı ise, Ramazan Bayramı alışverişlerinin yoğun olduğunu ancak eskisi kadar baklava alımının olmadığını belirtti. Herkesin baklavasını güvendiği yerlerden almasını öneren Yardımcı, baklava alırken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
 
Ucuz ve kalitesiz baklavaların içinde fıstık veya cevizin yüzde yüz olmadığını ve şerbet olarak da glikoz kullanıldığını iddia eden Aslan, güvenilir yerlerde fiyatların bin 100 ile bin 200 lira civarında olduğunu belirtti.
 
"Baklava tanıdık ve güvenilir yerlerden alınmalı"
 
Baklavanın tanıdık ve güvenilir yerlerden alınması gerektiğini söyleyen Erdal Aslan, "Kimseyi kötülemek istemiyorum ama her yerin baklavası da yenmez. Kalitesiz ve ucuz baklava piyasada satılmaktadır. Baklava ustası olarak o tür baklavaları almalarını tavsiye etmiyorum. Çünkü iyi bir baklavanın fiyatı bin 100 ile bin 200 liradan aşağı olmamalı. İyi bir baklava aldığınız yer veya işletmede şikâyetiniz sonuç verir, geri iade edebilirsiniz ama kötü ve ucuz bir baklava aldığınızda kesinlikle bir sonuç alamazsınız." uyarısında bunlundu.
 
"Kötü baklava ağzınıza koyduğunuzsa damağa yapışır"
 
Ucuz ve kalitesiz baklavalarda kullanılan fıstık veya cevizin yüzde yüz olmadığını ve şerbet olarak da glikoz kullanıldığını iddia eden Aslan, "Tanıdığınız ve güvendiğiniz bir yerden baklava alıyorsanız o zaman iyi malzeme kullanıldığını biliyorsunuz demektir. Çünkü güvendiğiniz firma kesinlikle glikoz kullanmaz, iyi bir fıstık, iyi bir ceviz kullanıyorlardır. Onların baklava tepsi fiyatı bin100, bin 200 lira civarındadır, daha aşağı olamaz. Fıstığın kilosunu 850 liraya alıyoruz, cevizin kilosunu 350-400 liraya biz alıyoruz. Kendinize yetecek kadar baklava alın ama kaliteli bir baklava yiyin. Kötü baklava ağzınıza koyduğunuzsa damağa yapışır. Çünkü 2-3 farklı katkı maddesi kullanılmıştır. Baklava parlak gözükür, eğer baklava damağa yapışmıyorsa, ses çıkarıyorsa kaliteli demektir." bilgisini paylaştı.
 
"Tatlıcılar her sene yoğun olur ama eskisi kadar bir yoğunluk yok"
 
20 yıldır bu sektörde Siirt halkına hizmet ettiklerini ifade eden Ahmet Yardımcı, "Allah'a şükürler olsun ki bir Ramazan ayının daha sonuna geldik. Bu bayram arifesinde Allah, herkesin tutmuş olduğu oruçları, kılmış olduğu namazları ve dualarını kabul buyursun. Ramazan Bayramı alışverişi her sene olduğu gibi bu sene de yoğun geçiyor ama eskisi kadar bir yoğunluk yok. Eskiden insanlar tepsi tepsi alırdı ama şimdi kilo kilo almaya başladılar. Her kese tavsiyem baklavasını bildiğiniz güvendiği yerden alsın, çünkü baklavada ister istemez hileleri fazla olan bir iş buna dikkat etsinler." uyarısında bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA