• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cami imam hatibi teravih namazına devam eden çocukları ödüllendirdi
09 Nisan 2024 Salı 10:36

Cami imam hatibi teravih namazına devam eden çocukları ödüllendirdi

Ramazan ayının son teravih namazıyla birlikte Siirt'te Fethi Serin Camii'nde duygusal bir an yaşandı. Cami cemaati, 10 ile 12 yaş arasındaki çocukları, Ramazan boyunca teravih namazlarını aksatmadıkları için takdir etti.
Ramazan ayının son teravih namazıyla birlikte Siirt'te Fethi Serin Camii'nde duygusal bir an yaşandı. Cami cemaati, 10 ile 12 yaş arasındaki çocukları, Ramazan boyunca teravih namazlarını aksatmadıkları için takdir etti.
 
Teravih namazlarına katılımlarıyla dikkat çeken çocuklar, Fethi Serin Camii İmam Hatibi Abit Agâh ve Muhammed Aygan tarafından ödüllendirildi. Çocuklar ise teravih namazının manevi atmosferinden ve cemaatle birlikte ibadet etmenin getirdiği huzurdan bahsederek duygularını dile getirdi.
 
12 yaşındaki Eymen Teker, teravih namazının kendisine verdiği huzuru vurgulayarak, diğer çocukları da bu güzellikten faydalanmaya çağırdı.
 
"Çocuklar mutlaka teravih namazına gelsinler, aksatmasınlar"
 
12 yaşındaki Eymen Teker, teravih namazını kılmanın sevincini yaşadığını ifade ederek, "Camiye geldiğimizde cemaatle birlikte kıldığımız 20 rekât teravih namazı, insana çok güzel bir hissiyat veriyor. İnsanı rahatlatıp tüm dertlerden arındırıyor. Ramazan boyunca camiye gelip teravih namazı kıldım. Sadece sınav haftaları gelemedim, onun haricinde her gün camideydim. Bazen babamla, bazen de yalnız başıma camiye geldim ama yine de geldim. Çocuklar mutlaka teravih namazına gelsinler, aksatmasınlar. Eğer aksatırlarsa seneye de aksatırlar ve bir daha bu fırsatı yakalayamazlar. Her çocuk mutlaka camiye gelmeli çünkü camiye gelen her çocuk vatanına faydalı olur." şeklinde duygularını paylaştı.
 
"Teravih ve vitir namazlarını kıldıktan sonra bana bir mutluluk geliyor"
 
Ramazan ayının bitmesine üzüldüğünü belirten 10 yaşındaki Latif Erdemci, teravih ve vitir namazlarının sona ermesini istemediğini dile getirirken, babasıyla birlikte camiye gelmenin kendisine mutluluk verdiğini ifade etti.
 
Ramazan ayı boyunca teravih namazlarının güzel geçtiğini ve bambaşka bir duygu ve atmosfer içerisinde olduğunu belirten Latif Erdemci, "Ramazan ayının bitmesini istemiyordum. Teravih ve vitir namazlarını kıldıktan sonra bana bir mutluluk geliyordu. Bir an önce bugünden sonra diğer günün gelmesini ve teravih namazını kılmayı arzuluyordum. Babamın bu saatlerde işi olduğu için teravih namazlarına gelemiyordu, ama farz namazlarını aksatmıyordu. Ben de bu camide Muhammed hocamızla Kur'an okuyup salavat getiriyor, mukabeleye katılıyordum. Bütün çocuklar, mutlaka teravih namazına gelmeli ve o manevi havayı solumalı. Gerçekten bambaşka bir duygu, herkese mutluluk veriyor. Camiyi çok seviyorum, cami çok güzel." şeklinde konuştu.
 
"Teravih namazı kılmak çok güzel bir his, Allah'a daha yakın oluyorsunuz"
 
Muhammed Mustafa Erdemir ise, babasıyla birlikte 15 farklı camide teravih namazı kıldıklarını belirterek, teravih namazının insanı mutlu ve heyecanlı bir hisle doldurduğunu söyledi ve diğer çocukları camiye davet etti.
 
30 gün olmasa da elinden geldiğince babasıyla teravih namazlarına katılım sağladığını ifade eden Muhammed Mustafa Erdemir, "Şu ana kadar babamla Ramazan boyunca 15 cami gezdik. Her cami birbirinden güzeldi. Teravih namazı insana bir mutluluk katıyor. Özellikle bu cami, bu caminin havası bir ayrı güzel. Cami imam hatibi Muhammed hocamızla birlikte teravih namazı kıldık. Teravih namazı kılmak çok güzel bir his, heyecanlanıyorsunuz, Allah'a daha yakın oluyorsunuz. Çocuk olarak cemaatin ön saflara geçince kalp atışımız hızlanmaya başlıyor, heyecanlanıyorsunuz. İmam ve müezzine daha yakın olduğunuz için, bende o his oluştu. Çocuklar camiye gelsinler, cami çok güzel, havası bir farklı ve hocaları çok iyi." şeklinde çocukları camiye davet etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA