• Mardin28 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazze Hükümeti İle Artuklu Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı
02 Mayıs 2024 Perşembe 15:49

Gazze Hükümeti İle Artuklu Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Filistin Gazze Hükümeti Sağlık Bakanlığı İle Mardin Artuklu Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan Gazze Şüheda Defteri Projesine Bakanlıkça veri sağlanması ve projenin desteklenmesini içeren işbirliği protokolü Gazze Hükümeti Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Abdullatif Mohammed Al Haj ile Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar tarafından imzalandı.

Gazze şehitlerini unutmamak ve unutturmamak için, hayatta kalanların gelecekte hak arayışlarına ve hukuki süreçlerine delil oluşturmak adına bu çalışmayı başlattıklarını anlatan Rektör Özcoşar, 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleşen soykırım ile ilgili en ufak bilgi kırıntısının dâhi hafızaya yenik düşmesine engel olmayı amaçladıklarını sözlerine ekleyerek Gazze Şuheda Defteri projesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Gazze Şuheda Defteri Projesi için Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan dijital platform açık erişim prensibine dayalı çalışıyor. Platforma basit birkaç adımlık süreç sonunda üye olunabiliyor. Üye olan herkes veri girişi yapıp düşüncelerini paylaşabiliyor.

Kullanıcılar Gazze’de yaşanan soykırıma dair her türlü bilgi, belge, fotoğraf ve videoyu kişisel mahremiyeti temele alan bir yaklaşımla platforma yükleyebiliyorlar. Platforma girilen veriler kısa bir onay sürecinden sonra yayınlanıyor.

Gazze Şuheda Defteri Projesiyle Gazze'deki soykırımın belgelenmesi, israil tarafından Gazze’de yapılan etnik temizliğin ve yaşanan katliamın vahametinin gözler önüne serilmesi ve şehit olanların haklarının dijital hafızada saklı tutulması amaçlanıyor.”

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA