• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtten deprem bölgelerindeki hayvanlar için 26 ton yem gönderildi
15 Şubat 2023 Çarşamba 10:06

Siirt'ten deprem bölgelerindeki hayvanlar için 26 ton yem gönderildi

Siirt Valiliği koordinasyonunda deprem bölgelerine destek ve yardımlar sürüyor. Siirtli çiftçiler, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen köylerdeki büyük ve küçükbaş hayvanlara yem desteği sağlamak üzere başlatılan yardım kampanyasına büyük ilgi göst
Siirt Valiliği koordinasyonunda deprem bölgelerine destek ve yardımlar sürüyor. Siirtli çiftçiler, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen köylerdeki büyük ve küçükbaş hayvanlara yem desteği sağlamak üzere başlatılan yardım kampanyasına büyük ilgi gösteriyor.
 
Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, deprem bölgesinde bulunan hayvan yetiştiricileri için yem kampanyası başlattı.
 
Çiftçilerin yoğun destek verdiği kampanyada ilk sevkiyat bugün yapıldı. Hayvan yetişicilerinin bağışta bulunduğu 26 tonluk yem, yüklenen tır ile birlikte deprem bölgesine gönderildi.
 
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nurettin Gül, “6 Şubatta meydana gelen depremden dolayı, 11 milyona yakın küçük ve büyük baş bulunmakta. Bu hayvanların hem ihtiyacından dolayı Tarım ve Orman Bakanlığımız emri ile Siirt Valiliği ve Tarım Orman İl Müdürlüğümüzün personelleri köylerimizin muhtarları ile tek tek dolaşarak besicilerimize ulaşarak bu kampanyaya destek olmaları için çağrıda bulunduk.” açıklamasında bulundu.
 
Hayvan yetiştiricilerinin kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini belirten Gül, “Topladığımız 26 tonluk ilk sevkiyatımızı bugün yüklediğimiz TIR ile birlikte deprem bölgesine göndereceğiz.  Çok büyük bit ilgi var bundan sonraki günlerde sürecek kampanyamız doğrultusunda her gün 2 TIR yem göndermeyi amaçlıyoruz.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA