• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Minibüsçüler maliyetlerinin artışından dert yandı!
27 Eylül 2023 Çarşamba 09:10

Minibüsçüler maliyetlerinin artışından dert yandı!

Artan maliyetlerin ve akaryakıt fiyatlarının neredeyse masraflarını karşılamadığını belirten minibüsçüler, yetkililerden kendilerine destek verilmesini istedi.
Artan maliyetlerin ve akaryakıt fiyatlarının neredeyse masraflarını karşılamadığını belirten minibüsçüler, yetkililerden kendilerine destek verilmesini istedi.
 
Batman'daki minibüsçü esnafı, yaşadıkları sorun ve sıkıntılara ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.
 
Akaryakıt başta olmak üzere personel maaşı ve araç giderlerinin kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini ifade eden minibüsçü esnafı, masraflarını artık karşılayamaz duruma geldiklerini vurguladı.
 
Araç taşımacılığındaki en büyük sorunun başında maliyetlerin artması geldiğini belirten Üniversite Hattı Başkanı Şirin Taş, akaryakıt fiyatının yüksek olması, araçların trafik sigortası, kaskosu, şoför maaşı, lastik giderleri ve araçların bakımının kendilerini zorladığını kaydetti.
 
Neredeyse zararına çalıştıklarını dile getiren Taş, "Bizim 60 aracımız var ve bunun 30 tanesini sırayla çalıştırıyoruz. Yetkililerden ricamız mağduriyetimizin giderilmesidir." dedi.
 
Verdikleri maaşı yetersiz buldukları için araçlarına şoför bulmakta zorlandıklarını belirten 19 Mayıs Hattı Başkanı Bahri Gül, "Şayet şoförlerin istediği parayı onlara versek bu seferde bizler para kazanamayız." diye konuştu.
 
"Kazandığımız ile masrafımız birbirini karşılamıyor"
 
Hatlarının güzergâhındaki yolların bozuk olmasından dolayı araçlarının büyük zarar gördüğünü söyleyen Gül, şöyle devam etti:
 
"Güzergâhımızda sürekli kazı çalışmaları yapılıyor. Çalışmalarda yolların bozuk olmasından dolayı şoförlerimiz sürekli ara sokaklara girmek zorunda kalıyor. Böyle de olunca hem araçlarımız hasar görüyor hem de yakıtımız daha fazla gidiyor ve sürekli sanayiye gitmek zorunda kalıyoruz. Sanayide ise tamirin ücreti şu anda 10 bin liraya yükselmiş. Kazandığımız ile masrafımız birbirini karşılamıyor. Yetkililerden bu konularda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz."
 
"En büyük giderimiz yakıttır"
 
Sigorta primine ve diğer konularda yetkililerden kendilerine kolaylık sağlanmasını istediklerini belirten 206 Evler Hattı Başkanı Hayrettin Geçit ise şunları söyledi:
 
"Sanayi, lastik masrafları, şoförün maaşı ve sigortası gibi giderlerimizin neresinden başlayacağımızı bilemiyorum. En büyük giderimiz ise yakıttır. Daha önce yakıtın litresi 18 lirayken kazancımız normaldi. Şu anda şoförün sigortasına 4 bin 600 lira veriyoruz. Şoför asgari ücret üstü olmasa çalışmıyor. Araç yağını bin 400 liraya değiştiriyoruz. Araçlarımızın fenni muayenelerini şu anda bin 400 liraya yaptık. Yetkililerin şehir içi minibüs esnafına sigorta primlerinde ve diğer konularda kolaylık sağlayacak yasalar çıkarılmasını istiyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA