• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Heniyye ailesi ve Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı, açıklama yapıldı
13 Nisan 2024 Cumartesi 12:45

Heniyye ailesi ve Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı, açıklama yapıldı

Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın içinde bulunan HAMAS Lideri İsmail Heniyye'nin katledilen ailesi ve Gazze şehitleri için Batman'da gıyabi cenaze namazı kılındı, katliam basın açıklamasıyla tel'in edildi.
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın içinde bulunan HAMAS Lideri İsmail Heniyye'nin katledilen ailesi ve Gazze şehitleri için Batman'da gıyabi cenaze namazı kılındı, katliam basın açıklamasıyla tel'in edildi.
 
Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Cuma namazından sonra Seyyit Hüsnü Genç Camiinde bayramın birinci günü sivil bir aracın içinde yolculuk yaparken katledilen HAMAS Lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 tonunu ile Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Cenaze namazından sonra Su Parkı'nda kitlesel basın açıklaması yapan İslami Sivil Toplum Kuruluşları, siyonist işgal rejiminin Heniyye ailesine ve Gazze halkına yönelik katliamlarını tel'in etti.
 
Siyasi partilerin ve STK temsilcilerinin de hazır bulunduğu, halkın yoğun katılım gösterdiği kitlesel basın açıklamasında işgal rejimi aleyhinde sloganlar atıldı.
 
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, işgal rejiminin dünyanın gözleri önünde aylardır Gazze'yi bombaladığını söyledi.
 
"Rablerine iman etmiş bir avuç insanın direnişi devam ediyor"
 
Dünyanın aylardır özgürlüğün savaşını izlemekle yetindiğini vurgulayan Sütçü, "Vurulmadık yer, alınmadık can, çiğnenmedik sınır kalmadı Gazze’de ama buna rağmen, rablerine iman etmiş bir avuç insanın direnişi devam ediyor. Bütün dünya zillete düşşe de izzet ve şerefi  ayakta tutan bir kale gibi direniyor Gazze. Ailesinden onlarca şehit veren liderlerle… Dağ gibi evlatlarının ve ay yüzlü torunlarının toplu şehadet haberini alırken bile vakarı elden bırakmayan öncülerle yoluna yalnız ve sahipsiz devam ediyor Gazze’nin direnişi." dedi.
 
"Gazze Kerbela'dan farksızdır"
 
Hazreti Hüseyin'in yalnızlığına terkedilen Gazze'nin, bu ümmetin yeni Kerbelası olduğuna işaret eden Sütçü, "Bir avuç topluluğun zalim ordular tarafından kuşatıldığı, aç ve susuz bırakıldığı Kerbela’dan farksızdır. Elli yedi İslam ülkesi utansın, iki milyar Müslüman acizliğine ağıt yaksın. Gazze'nin feryadı kabus olup çöksün üzerimize. Haysiyetini yitirmemiş kim varsa ağlasın, yansın insanlığına." ifadelerini kullandı.
 
"7 Ekim tarihe israilin sonunun başlangıcı olarak geçecektir"
 
Direnişin aziz liderleri, mücahitleri, İslam’ın aziz evlatlarının Gazze’yi bir irfan mektebine çevirdiğini belirten Sütçü, şöyle devam etti:
 
"Bütün insanlık sizi tanıyacak ve bu ümmet sizden çok şey öğrenecek. Sapasağlam bir iman ile gösterdiğiniz mücadele azminiz, teslimiyetiniz, tevekkülünüz, her haldeki hamdınız ve şükrünüz zihinlere ve kalplere kazınacak ve ümmete yakıt olacaktır inşallah. Çünkü bu hak batıl mücadelesinde binlerce mücahidin ve nice mazlumun kanına şahittir Gazze ve inşallah 7 Ekim tarihe HAMAS'ın değil israilin sonunun başlangıcı olarak geçecektir.
 
Açılış konuşmasının ardından STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Ramazan Çelikal, 189 gündür bütün dünyanın gözleri önünde işgal rejiminin, ABD'nin de desteğiyle insanlık adına ne varsa yakıp, yıkıp, tahrip ettiğini söyledi.
 
"Gazze savaşı tüm algıları, mevcut kavramları alt üst etti"
 
Buna karşı ise Gazze halkının dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi verdiğini belirten Çelikal, "Gazze savaşı, tüm algıları, mevcut kavramları alt üst etti ve uluslararası yapıların işlevsizliğini gün yüzüne çıkarttı. Devasa haçlı ordusu karşısında Gazze’nin her yerinde müthiş bir şekilde direnen mücahitler tüm imkânsızlara ve yalnızlığa rağmen tarih yazmaya devam ediyorlar. Onlar mücadeleleri ve ödedikleri bedeller ile örnek bir duruş sergilemeye devam ediyorlar." dedi.
 
"İmanın ne büyük bir güç olduğunu direniş bizlere gösterdi"
 
Gazze'de katliam olmasına rağmen aynı zamanda izzetli bir direnişin de var olduğunu vurgulayan Çelikal, "Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Aksa Tufanı, israilin yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze’deki direniş imanın ne büyük bir güç olduğunu bizlere göstermiştir. Batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah’a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu Gazze’deki direniş bizlere göstermiştir." diye konuştu.
 
"Gazze’yi gündemimizden düşürmeyelim"
 
Açıklamasının devamında Çelikal şunları söyledi:
 
"Bugün burada bayramın asıl sahiplerinin bayramlarını tebrik etmek, şehadete ulaşmış on binlerce şehitle birlikte önceki gün bunlara katılan HAMAS'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniyye'nin üç evladı ve dört torununun katledilişini lanetlemek için toplandık. Gazze’de kardeşlerimize yapılan zulmü unutmamak, unutturmamak adına toplandık. Gazze’yi gündemimizden düşürmeyelim. Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsın. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsun. Herkes bir şey yapsın ama sakın sessiz kalmayalım. Çünkü sessizlik öldürüyor."
 
Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA