• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yerli aşı Turkovac Siirt’te uygulanmaya başlandı
10 Şubat 2022 Perşembe 09:54

Yerli aşı Turkovac Siirt’te uygulanmaya başlandı

Acil kullanım onayı aldıktan sonra seri üretimine başlanan yerli ve millî aşı Turkovac, Siirt Eğitim ve araştırma hastanesinde vatandaşlara vurulmaya başlandı.
81 ilde olduğu gibi Siirt’te de Türkiye'nin yerli ve milli Covid-19 aşısı Turkovac, vatandaşlara uygulanmaya başlanırken, Covid-19 salgını ile mücadeleye karşı yerli imkânlarla geliştirilen Turkovac aşısı için sistem üzerinden randevu alan vatandaşlar hastanelere başvurarak aşı oldu.
 
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmasına başlanan yeri ve millî aşıya ise ilk dakikalardan itibaren vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
 
“Yerli ne milli aşımız Turkovac yeni varyantlara karşı çok daha etkili ve güvenilir”
 
Turkovac aşısının üretim tarzı ile Sinovac aşısına benzer olduğunu ama Turkovac’ın daha sonraları üretilmesi nedeniyle ortaya çıkan suçlara göre adapte edildiğini ifade eden Siirt Eğitim ve araştırma Hastanesi Başhekimi Selahattin Vural,  yerli ne millî aşımızın yeni varyantlara karşı çok daha etkili ve güvenilir bir aşı olduğuna dikkat çekti.
 
8 Şubat itibarı ile Turkovac, aşısının Siirt Eğitim ve araştırma hastanesinde vatandaşlara vurulmaya başlandığını ifade eden Başhekim Selahattin Vural, “Turkovac aşısı inaktif bir aşıdır. Sinovac benzeri bir teknikle üretilmiştir ama bilim adamlarımız tarafından çok iyi deneyler ve araştırmalar yapılarak, uzun süre test edilerek faydalığı kanıtlanmış, yan etkisinin olmadığı tespit edilmiştir. Dün itibarı ile aşıyı uygulamaya başladık ve halkımızın da büyük bir teveccühü var. Yerli aşımız şu an itibarı ile Biontec aşısını geçmiş durumda, halkımız duydukça daha fazla ilgi göstereceğine inanıyoruz.” dedi.
 
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 erişkin, 5 süt bebek ve 2 çocuğun servis bölümünde, yoğun bakım servisinde ise 14 erişkin, 2 çocuk hastanın yattığı bilgisini paylaşan Vural, 6 hastanın makineye bağlı entübe edildiğini kaydetti.
 
“Halkımızdan aşı konusundaki hassasiyetlerini arttırmalarını rica ediyoruz”
 
Bugüne kadar yoğun bakıma girip vefat eden hastaların hepsinde hatırlatma dozlarını yaptırmayanlar veya hiç yapmamış olanlardan oluştuğuna dikkat çeken Başhekim Vural, vatandaşları aşı konusundaki hassasiyetlerini arttırmaya davet etti.
 
Yatan hasta ve vefat eden hastaların tamamı, aşısız ya da 3’üncü hatırlatma dozunu yaptırmadıklarına dikkat çeken Vural, “Düzenli aşılarını yaptıranlar ile hatırlatma dozlarını uygulayanlar kesinlikle yoğun bakıma girme veya vefat durumu hemen hemen yok, servise yatma ihtimalleri de çok düşüktür. Yatan hastalar da taburcu olmaktadır. Bugün kullanımda olan 3 aşı da hastanede mevcuttur. Yeni vurmaya başladığımız Turkovac aşısına halkımızın büyük bir ilgi ve teveccühü var ve aşıya karşı büyük bir güven duymaktadırlar.” ifadelerini kullandı.
 
Hastaneye aşı vurmaya gelen vatandaşlar da Turkovac aşısına güven duyduklarını, yerli ve milli olması nedeniyle Turkovac’ı tercih ettiklerini ifade ettiler. (İLKHA)
Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA