• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
25 Nisan 2024 Perşembe 09:22

Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı

Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı

Uluslararası bir insani yardım derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneği aracılığıyla İsrail işgali altındaki Gazze’ye gönüllü olarak giderek sağlık hizmeti veren Dr. Taner Kamacı Mardin’de Üniversite öğrencileriyle buluştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından organize edilen programda Dr. Taner Kamacı üniversite öğrencilerine Gazze izlenimlerini anlattı.

Kamacı, Gazze’de yaşanan katliama ve imkansızlıklar içinde verilmeye çalışılan sağlık hizmetlerine dair görüntüler eşliğinde bilgiler verdi.

Dr. Taner Kamacı Gazze’nin işgali sonrasında Diyarbakır'dan gönüllü olarak Gazze'ye gitti.  Ürdün Rahma Derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneğinin organizasyonuyla 25 kişilik bir ekiple Mısır'daki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştı. Han Yunus ile Refah arasındaki bir bölgede bulunan bir hastanede her gün yoğun bombardımanın olduğu bir yerde sağlık hizmeti verdi. Olumsuz koşullarda onlarca ameliyat yaptı.

“Kişisel olarak herkesin imtihanı kendine, ben de kendi imtihanımı vermek için buradayım. Çünkü ben öncelikle inançlı sonra da vicdanlı bir insanım." diyerek neden Gazze’de olduğunu söyleyen Dr. Taner Kamacı bu süreçteki fedakâr ve cesur duruşu nedeniyle Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından kendisine Cesaret Ödülü verildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA