• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vanda Dünya kahvaltı günü kapsamında etkinlik yapıldı
07 Haziran 2021 Pazartesi 09:04

Van'da "Dünya kahvaltı günü" kapsamında etkinlik yapıldı

Van kahvaltısının dünyaya tanıtılması amacıyla 1 Haziran 2014'te 51 bin 793 kişinin katılımıyla "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunun kırıldığı Van'da, "Dünya Kahvaltı Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.
Salgın tedbirleri nedeniyle kent sakinleri evlerinde hazırladıkları kahvaltı sofralarını sosyal medya üzerinden paylaşarak etkinliğe destek verdi.
 
Yurdun dört bir yanında, yaylalarda yetişen bitkilerle yapılan otlu peynir, un, tereyağı ve yumurta karışımıyla hazırlanan "murtuğa", kavut, kavurmalı yumurta, cacık, süt kaymağı ve kara kovan balı gibi farklı ürünlerin bulunduğu kahvaltı sofralarına ait görüntüler; "#dünyakahvaltıgünü, #rojataşteyacihane, #thewoldbreakfastday" etiketleri ile paylaşılıyor.
 
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez de "Dünya kahvaltı günü" etkinliği kapsamında yerel ve ulusal basınla kahvaltıda bir araya geldi.
 
Kahvaltı denince akla ilk olarak Van kahvaltısının geldiğini belirten Vali Bilmez, "Bugün Van'da ve Van dışında bulunan herkes Van kahvaltısında bir araya gelerek bu kültürü yaşatmaya çalışıyor. Biz de Van Gölü kenarında, güneş şehri Van'da Van Kahvaltısında bir araya geldik. Bu kültürümüzü yaşatmak için çaba harcıyoruz ve bütün Vanlıları da bu gayreti göstermeye davet ediyoruz. Van kahvaltısına sahip çıkan herkese de teşekkür ediyorum." dedi.
 
"Bugün dünyanın en keyifli günü"
 
Van kahvaltısının dünyaya tanıtılmasında büyük mücadele veren Van Ticaret ve Sanayi Odası(VAN TSO) Başkanı Necdet Takva da evinde ailesi ile beraber kahvaltı sofrasında bir araya geldi.
 
"Dünyanın en keyifli gününde bir araya gelelim" temasıyla etkinliklerin düzenlendiğini belirten Takva, "Geçen sene de aynı temada sosyal medya üzerinden bir araya gelmiştik. 1 Haziran 2014'te, 51 bin 793 kişilik bir kahvaltı programı ile Guinness Rekorlar Kitabına girdik. O günden bu yana bir hazırlık sürecimiz vardı ve her yılın 1 Haziran'ını 'Dünya kahvaltı günü' ilan etmek sureti ile bütün dünya halklarını bu sürece dahil etmeye karar verdik. Bunun ilkini geçen sene gerçekleştirdik. 1 Haziran 2014 tarihinden sonra hazırlıklarımız oldu kahvaltının bileşeni olan birçok ürünümüzü garanti marka tesciline aldık." ifadelerini kullandı.
 
"Van'dan Dünyaya bir gün armağan ettik"
 
Günün en önemli öğünü olan kahvaltının bütün dünya halklarının da sahiplenmesini sağlamak üzere bir çalışma başlattıklarını dile getiren Takva, şunları söyledi:
 
"Herkesin geleneksel bir kahvaltı kültürü var. Dünyanın farklı ülkeleri elbette kendi kahvaltı kültürleri ile geleneksel süreçlerini yönetiyorlar ama bütün dünya insanları şunu kabul ediyor ki günün en önemli öğünü kompleks olarak kahvaltıdır. Bu anlamda Van kahvaltısı ayırt edici yönüyle ön plana çıkması ile dünyaya Van'da bir gün armağan etmenin bir vesilesi oldu. Van bu anlamda bir tarih yazıyor.
 
Hashtag çalışmalarımız var sosyal medya mecralarında. Bunlar, "#dünyakahvaltıgünü, #rojataşteyacihane, #thewoldbreakfastday" hashtagları ile bugün saat 11.00'da insanlar kendi evlerinde, iş yerlerinde ve sokaklarında kendi geleneksel ürünleri ile bir paylaşım yaparak bunu dünyaya mal etme çabası içinde olmalılar. Geçen sene ve bu sene bu çalışmayı önemseyen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA