• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş: Çocuklarımızın ahlaklı yetişmeleri için el birliğiyle seferber olmalıyız
15 Kasım 2023 Çarşamba 08:36

Erbaş: Çocuklarımızın ahlaklı yetişmeleri için el birliğiyle seferber olmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ülkemizdeki bütün öğretmenler, hocalarımız, idarecilerimiz gençlerimizin, çocuklarımızın ahlaklı yetişmeleri için el birliğiyle seferber olmalıyız.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ülkemizdeki bütün öğretmenler, hocalarımız, idarecilerimiz gençlerimizin, çocuklarımızın ahlaklı yetişmeleri için el birliğiyle seferber olmalıyız.” dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Antalya’nın Aksu ilçesinde "Bir İyilik Bir Fidan" temalı fidan dikimi ile "Zeynep Keziban Abay 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Lojman Temel Atma Töreni"ne katıldı.
 
Törende konuşan Erbaş, "Peygamber Efendimiz; (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'İnsanlar öldükten sonra amel defterleri kapanır, ama üç kişinin amel defteri ölseler de kapanmaz. Bunlardan birisi ilminden istifade edilen alimler, ikincisi hayırlı evlat yetiştiren anne babalar ve bir diğeri de insanlar için hayırlı eser bırakan kimselerdir.' Zeynep hanımefendinin amel defteri hiçbir zaman kapanmaz. Bu hayır vesilesiyle buraya eşinin onun adına yaptırmış olduğu hayır vesilesiyle hiçbir zaman kapanmaz." dedi.
 
"Geleceğin gençlerini yetiştiriyoruz"
 
Kur’an kurslarında 4-6 yaş arası öğrencilere önce sevgiyi öğrettiklerini belirten Erbaş, şöyle konuştu:
 
"Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyuruyor ki; ‘Büyüklerine saygı göstermeyen, küçüklerine sevgi göstermeyen bizden değildir.’ Kur’an kurslarımızda bunu öğretiyoruz. Değerlerimizi, evrensel değerleri, dürüstlüğü, yalan söylemenin kötülüğünü, doğru söylemenin güzelliğini öğretiyoruz. Büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi, vatanımızı, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı, devletimizi sevmenin ne kadar önemli olduğunu öğretiyoruz. İşte bu şekilde ülkemizde 200 bini aşkın çocuğumuzla eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Geleceğin gençlerini yetiştiriyoruz ve bu gençler, çocuklar bizim en büyük sermayemiz."
 
"Çocuklarımızı Peygamber ahlakıyla yetiştirmemiz lazım"
 
Erbaş, Türkiye’de üniversite dahil 27 milyon öğrencinin olduğuna dikkati çekerek, "Dünyada nüfusu bizim öğrencimizin sayısından daha az olan 140’a yakın ülke var. Demek ki bu bizim en büyük zenginliğimiz; gençlerimiz, çocuklarımız. Çocuklarımızı ne kadar ahlaklı yetiştirirsek bu toplum o kadar huzurlu olur. Çocuklarımızı Peygamber ahlakıyla yetiştirmemiz lazım." diye konuştu.
 
"Her öğretmenimizi Peygamber varisi olarak kabul ediyoruz"
 
Çocukları ve gençleri Peygamberi ahlakla yetiştirmeye gayret ettiklerini ifade eden Erbaş, "Öğretmenlerimizin derdi bu ve sadece Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki Kur’an kursu öğreticilerimizden bahsetmiyorum. Sadece imamlarımız, vaizlerimiz, müezzinlerimizden değil. Bugün ülkemizde 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var. Her öğretmenimizi biz Peygamber varisi olarak kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Erbaş, "Ben muallim olarak gönderildim." hadis-i şerifine atıfta bulunarak, "Her Müslüman öğretmen kendisini Peygamber varisi olarak kabul etmeli ve Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ahlaklı insanlar yetiştirme noktasındaki tavsiyelerini dikkate almalı, bunu en güzel bir şekilde değerlendirmeli. O zaman topyekûn ülkemizdeki bütün öğretmenler, hocalarımız, idarecilerimiz gençlerimizin, çocuklarımızın ahlaklı yetişmeleri için el birliğiyle seferber olmalıyız." diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından Erbaş, katılımcılarla beraber butona basarak, temel atma törenini gerçekleştirdi. Başkan Erbaş ve beraberindekiler daha sonra inşaat sahasında fidan dikti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA