• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizi, çocuklarımızı camiye giderken yanımızda götürelim
26 Şubat 2024 Pazartesi 08:45

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizi, çocuklarımızı camiye giderken yanımızda götürelim

Gümüşhane'de “Sabah Namazı Buluşması” etkinliğine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gazze’deki insanların bir dilim ekmeğe, bir yudum suya ihtiyacı var. Eğer Müslümanlar bunu dahi göndermezlerse Cenab-ı Hakk’a nasıl hesap vereceğiz?” de
Gümüşhane'de “Sabah Namazı Buluşması” etkinliğine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gazze’deki insanların bir dilim ekmeğe, bir yudum suya ihtiyacı var. Eğer Müslümanlar bunu dahi göndermezlerse Cenab-ı Hakk’a nasıl hesap vereceğiz?” dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gümüşhane’de, İl Müftülüğü tarafından Merkez Kemaliye Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” etkinliğine katılarak sabah namazını kıldırdı.
 
Namazın ardından cemaate hitap eden Erbaş, bu gecenin Berat Gecesi olduğunu anımsatarak, “Bu gecede inşallah İslam alemi olarak hep birlikte beratımıza ulaşmak için tövbe istiğfarlarımızı, ibadetlerimizi, dualarımızı huşu içerisinde yapmak hepimize nasip olur.” dedi.
 
Erbaş, Peygamber Efendimizin (Sallahu Aleyhi Vesellem), “Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı bir anda Allah’ın arşının gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insan vardır. Bunlardan birisi de kalbi camilere bağlı olan müminlerdir. Bir de neşeyi ve huzuru camilerde bulan gençlerdir.” hadis-i şerifini hatırlatarak, “Gençlerimizi, çocuklarımızı camiye giderken yanımızda götürelim. Onları azarlayarak değil nasihat ederek, müjdeleyerek Efendimizin (Sallahu Aleyhi Vesellem) metoduna, usulüne uygun bir şekilde.” diye konuştu.
 
İnanç ve ibadetin birbirinden ayrılamayacağını belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İbadetten, amelden yoksun inanç neye yarar? Bunun için gençlerimizi, çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmeye gayret edelim, onlara dua edelim. Bakınız Hazreti İbrahim’in Kur’an-ı Kerim’de Rabbimizin bize hatırlattığı çok güzel bir duası var, hepimiz onun o duasının meyveleri sayılırız; ‘Ey Rabbim! Beni ve zürriyetimi namazını devamlı kılanlardan eyle.’ Hazreti İbrahim dört bin sene önce böyle dua etmiş.” ifadelerini kullandı.
 
“Çocuklarımız namaz kıldığımızı göre göre büyüsün”
 
Erbaş, namazın önemine de değinerek, “Peygamber Efendimiz (Sallahu Aleyhi Vesellem), ‘Namaz gözümün nurudur’ demiştir ve vefat etmeden önce son söylediği sözler namaz, namaz, namaz olmuştur. Onun için şunu özellikle istirham ediyorum; çocuklarımız evlerimizde bizlerin namaz kıldığımızı göre göre büyüsün.” şeklinde konuştu.
 
“Gazze’ye bir dilim ekmek gönderemezsek Allah’a nasıl hesap vereceğiz”
 
Berat Gecesi’nde çokça dua edilmesi tavsiyesinde bulunan Erbaş, şunları kaydetti:
 
“Gazze’de, Filistin’de mazlum kardeşlerimiz var, onların duaya ihtiyacı var. Zalim, işgalci katil israil, masum, bebek, kadın, çocuk, yaşlı demeden bombalarla dünyanın gözü önünde insanları katlediyor. Elimizden geleni elimizle, dilimizden geleni dilimizle, kalbimizden yapabildiğimizi kalbimizle yapmamız lazım. Bu da imanın en zayıf hali buyuruyor Peygamber Efendimiz (Sallahu Aleyhi Vesellem). Onu da mı yapmayalım? Elimizle yardımlar gönderiyoruz. Gazze’deki insanların bir dilim ekmeğe, bir yudum suya ihtiyacı var. Eğer Müslümanlar bunu dahi göndermezlerse Cenab-ı Hakk’a nasıl hesap vereceğiz?”
 
Program sonunda Erbaş, Filistinliler için dua etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA