• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Yönetim ve denetimin en temel unsuru adalettir
19 Ocak 2024 Cuma 10:46

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Yönetim ve denetimin en temel unsuru adalettir

"Murakıplar Hizmet İçi Eğitim Semineri"ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir kurumun başarıya ulaşmanın yolunun denetim ve adaletten geçtiğini söyledi.
"Murakıplar Hizmet İçi Eğitim Semineri"ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir kurumun başarıya ulaşmanın yolunun denetim ve adaletten geçtiğini söyledi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katıldı.
 
Burada konuşan Erbaş, murakıplarla beraber olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığının, millet ve medeniyet tarihin en önemli ve en köklü kurumlarından olduğuna işaret eden Erbaş, başkanlığın tüm personelinin Kur'an ve sünnet çizgisinden taviz vermeden toplumu din konusunda aydınlatma görevlerinin olduğunu hatırlattı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin, hem inanç hem de yasal sorumluluk ve hizmet alanı itibariyle insanları hakikate yönlendiren bir teşkilatın mensupları olduklarını belirten Erbaş, yapılan hizmetlerdeki nihai amaçlarının, Allah’ın rızasını kazanmak ve insanların dünya ve ahiret mutluluğuna vesile olmak olduğunu kaydetti.
 
"Denetimsiz bir yönetimin başarıya ulaşması mümkün değildir"
 
"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yönetim fonksiyonlarımızdan biri, denetim, teftiş ve rehberliktir." ifadesini kullanan Erbaş, başarılı bir yönetimin "planlama, uygulama ve denetleme" gibi üç temel unsurunun bulunduğuna işaret ederek, "Bir kurumun başarıya ulaşabilmesinin yolu buradan geçiyor. Sizler planlanan ve uygulanan hizmetlerin denetlemesini yapıyorsunuz. Bilhassa kamu hizmeti alanında denetimsiz bir yönetimin başarıya ulaşması mümkün değildir. Disiplinsiz kurum başarıya ulaşamaz. Sizin en önemli görevinizden birisi, işte bu denetimi, bu murakabeyi sağlamanız." diye konuştu.
 
Yönetim ve denetimin birbirinden bağımsız olarak yürütülmesinin ve geliştirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Erbaş, denetimlerdeki amaçlarının, bir sıkıntı, kusur ve suç aramak değil, mevcut durum hakkında doğru bir teşhisle hizmetleri daha iyi bir noktaya taşımak olduğunu belirtti.
 
Erbaş, iyi bir denetim faaliyetinin, ancak denetim alanında yetişmiş personel marifetiyle yapılabildiğini belirterek, başkanlığın yerinde denetim unsuru olarak murakıplık görevinin taşra hizmetleri açısından önemine vurgu yaptı.
 
"Yönetim ve denetimin en temel unsuru, adalettir"
 
Murakıplardan denetim esnasında sadece suça ve suçluya değil, sorunun sebeplerine odaklanmalarını isteyen Erbaş, denetimin en temel işlevinin, doğru bir rehberlikle hata, kusur ve suçun meydana gelmesini önlemek olduğuna işaret etti. Başkan Erbaş, "Yönetim ve denetimin en temel unsuru, adalettir. Bir toplumda ve kurumda en büyük tehlike adaletin ihlal edilmesidir. Eğer adaleti gözetmezsek, bu, kurumsal ve toplumsal boyutta önü alınmaz bir çöküş demektir." ifadelerini kullandı.
 
Tarafsız davranmanın önemini vurgulayan Erbaş, "Adaletin kişisel duygulara, ihtiraslara, ideolojilere, kin, nefret ve öfkeye mahkum edilmemesi hususunda özel bir hassasiyet olması gerekiyor. Bu manada objektif ilkelerin, nesnel ölçütlerin ve suç-ceza dengesinin hayati öneme sahip olduğu açıktır. Bu dengeyi çok iyi muhafaza etmemiz lazım. Toplumun manevi hayatına ve din hizmeti sunan hocalarımıza faydalı ve doğru bir rehberlik, bütün boyutlarıyla adil davranmakla mümkündür." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA