• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş: Manevi duyguları her zaman üst seviyede olacak çocuklar, gençler yetiştirmemiz lazım
29 Kasım 2023 Çarşamba 08:50

Erbaş: Manevi duyguları her zaman üst seviyede olacak çocuklar, gençler yetiştirmemiz lazım

10'uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı için geldiği Konya'da konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Birliğimizi, beraberliğimizi arttırmamız lazım. Vakıf anlayışımızı daha da arttırmamız lazım. Milli manevi duyguları her zaman üst seviyede olacak
10'uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı için geldiği Konya'da konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Birliğimizi, beraberliğimizi arttırmamız lazım. Vakıf anlayışımızı daha da arttırmamız lazım. Milli manevi duyguları her zaman üst seviyede olacak çocuklar, gençler yetiştirmemiz lazım." dedi.
 
10'uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı için Konya'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Mehir Vakfı ile Konya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hayırseverler Buluşması" programına katıldı.
 
Programda konuşan Erbaş, vakıflara gönül vermiş herkesin Peygamber varisi olduğunu düşündüğünü dile getirerek, İslam medeniyetinde ilk vakıf kurucusunun Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyihi Vesselem) olduğunu söyledi.
 
Erbaş, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde devletin tüm kurumlarıyla sahada bulunduğunu ve vakıfların da devlete destek olduğunu anımsattı.
 
Erbaş, "TDV'nin mobil mutfağı orada, öbür tarafta Mehir Vakfı, diğer tarafta İHH, öbür tarafta başka bir vakıf. Yani yüzlerce vakıf birkaç gün içerisinde deprem bölgesinde konuşlandı. Bu bizim milletimize özgü bir davranıştır, anlayıştır. Bu bizim inancımızdan kaynaklanıyor. Medeniyetimizle ne kadar övünsek azdır. Her milletin başına zaman zaman musibetler, belalar gelir. O musibetler, belalar geldiği zaman da biz isyan edenlerden değiliz. Deprem bölgesinde 13-14 milyon insan etkilendi, seferber olduk. Onlar bizim akrabamız değil ama bizim kendilerine yardım etmemiz gereken insanlar." diye konuştu.
 
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı soykırıma dikkat çeken Erbaş, "Kim yıktı buraları? Zalim, terörist israil. Peygamber Efendimizin duası, 'Ya Rabbi, zalimlerin başına zalimleri musallat eyle ve müminleri, bizleri salimen ve galiben zafere ulaştır.' diye dua ediyoruz. Biz Filistin'i yalnız bırakabilir miyiz? Bu bize yakışır mı? Hiç bırakmadık ki. Bugün 7-8 milyonluk israil'in orada, milyonlarca Müslüman'ın gözü önünde binlerce çocuğu, kadını, masum insanı öldürebilmesi mümkün mü? Kim var arkasında? Haçlılar var, siyonist Yahudiler olduğu gibi siyonist Hristiyanlar var. Ve nüfusları 500 milyonu aşkın. siyonist Hristiyanlar, siyonizmi istismar ederek, kullanarak israil'i kurdur ve bugün ileri karakol olarak kullanıyor siyonist Hristiyanlar. Dolayısıyla bizim bütün Müslümanlar olarak bunları göz önünde bulundurmamız lazım." ifadesini kullandı.
 
Sözlerinin devamında Erbaş, "Birliğimizi, beraberliğimizi arttırmamız lazım. Vakıf anlayışımızı daha da arttırmamız lazım. Milli manevi duyguları her zaman üst seviyede olacak çocuklar, gençler yetiştirmemiz lazım. Vatan sevgisi, ezan sevgisi, bayrak sevgisi, ibadetli gençler, şehitlik ruhuna sahip olan gençlere yatırımlarımızı artırmamız lazım. Bu bizim için beka meselesi." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA