• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş: İnsanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için koşturuyoruz
06 Mart 2024 Çarşamba 08:42

Erbaş: İnsanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için koşturuyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Allah’ın dinine ve bütün insanlığın geleceğine hizmet etme gayesiyle çalışıyoruz. İnsanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için koşturuyoruz." dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Allah’ın dinine ve bütün insanlığın geleceğine hizmet etme gayesiyle çalışıyoruz. İnsanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için koşturuyoruz." dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul'da "Diyanet Akademisi Başkanlığı II. Dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi Açılış Törenine katıldı.
 
Anadolu Dini İhtisas Merkezi’nde düzenlenen programda aday din görevlilerine ilk dersi veren Başkan Erbaş, sonu mutlulukla, huzurla, verimli bir şekilde tamamlanacak bir eğitime başladıklarını dile getirdi.
 
Erbaş, ilk inen surenin "oku" diye başladığını ve nüzul sırasına göre ikinci inen surenin Kalem Suresi olduğunu belirterek, "Adeta bizim okumayla, yazmakla, kitapla, kalemle, kütüphaneyle hiçbir zaman aramızın açık olmamasını sürekli bir şekilde Peygamber varislerinin buna önem vermesi gerektiği mesaj vermektedir. Bizler yaptığımız işin en iyisini yapmak için eğitime, öğretime, okumaya, yazmaya önem veren bir medeniyetin çocuklarıyız." dedi.
 
 
"Görevimiz, hayra çağırmak, iyiliği emretmek, kötülükten men etmek"
 
Geçmişe göre çok farklı imkanların ve beraberinde devasa sorunların olduğu bir dönemin içinden geçildiğini ifade eden Erbaş, şöyle konuştu:
 
"Algı, idrak ve davranışların çok hızlı değişip dönüştüğü zamanlar yaşıyoruz. Bilişim teknolojilerindeki gelişmeler, bilgi edinme araçlarından eğitim metodolojisine, bireysel ilişkilerden toplumsal normlara kadar her şeyi derinden etkilemektedir. Yaşanan bu karmaşık süreçten insanın yüz akıyla çıkmasının, işini en iyi bir şekilde yapmasının yolu, doğru bilgiyi doğru kaynaklardan, doğru yöntemle elde etmesinden geçmektedir. Önce metodumuzu, usulümüzü çok iyi tespit etmemiz ve uygulamamız gerekiyor."
 
Erbaş, İslam ahlakı gereğince bilginin amacının insanoğlunu iyiliğe, ahlaka, adalete ve topluma iyilikleri yaymak, kötülükleri toplumdan uzaklaştırılmasını sağlamak olduğuna işaret ederek, "Kur’an’da Rabbimiz; ‘İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten meneden bir topluluk bulunsun’ buyurmaktadır. Adeta bizim görev tanımımızı yapıyor. Ömrümüzün sonuna kadar çizgimiz bu olacak; hep hayra çağıracağız, iyiliği emredeceğiz, kötülükten men edeceğiz inşallah." diye konuştu.
 
"Toplumun bütün kesimlerine din hizmeti sunma ve rehberlik yapma mükellefiyetimiz var"
 
Toplumun her kesimine din hizmeti sunma ve İslam dini konusunda aydınlatmanın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yasal sorumluluğunda olduğuna dikkati çeken Erbaş, "Anayasamızın ilgili maddeleri Diyanet İşleri Başkanlığı’na toplumun bütün kesimlerine din hizmeti sunma ve rehberlik yapmak mükellefiyeti yüklemektedir. Bizler bu mükellefiyetin gereği olarak her türlü siyasi, ideolojik görüşün üstünde hiçbir mezhep, meşrep ayrımı yapmadan bütün toplumumuza hizmet götürmek zorundayız." ifadelerini kullandı.
 
Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin İslam’a ve milletimize hizmet etmekle görevli bir ekip olduğunu anımsatarak, "Allah’ın dinine ve bütün insanlığın geleceğine hizmet etme gayesiyle çalışıyoruz. İnsanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için koşturuyoruz." dedi.
 
"Aktüel bilgiyi ve dünyayı takip edin"
 
Din görevlilerine verdikleri hizmet, yaptıkları çalışmalar, her sözü ve davranışlarında Kur’an-ı Kerim ve sünneti temel referans almaları tavsiyesinde bulunan Erbaş, "Kur’an ve sünnet bizim ana kaynaklarımız ama bunun yanında tabii ki aktüel bilgiyi ve dünyayı takip edin, o kadar hızlı değişiyor ki… Gençlere, çocuklara sahip çıkmamız lazım. Biz sahip çıkmazsak onlara sahip çıkan o kadar çok şey var ki." diye konuştu.
 
Din görevlilerinden her alanda kendilerini geliştirmelerini isteyen Erbaş, aktüel bilgiyi ihmal etmemelerini ve sosyal bilimler, edebiyat, tarih, teknoloji, fizik gibi alanlarda yapacakları okumaların çok farklı kazanımlar sağlayacağını belirtti.
 
"Peygamber mirasını omuzlamış, hakikatin sorumluluğunu yüklenmiş gönül insanlarısınız"
 
Erbaş, doğru bilgiyle milletin manevi hayatına rehberlik ederken temel ilkelerinin Nebevi yöntem olması gerektiğine vurgu yaparak, "Nebevi yöntemin ana umdesi ise, sahih bilgidir. Nezaket ve zarafet sahibi olmanız lazım. İnsanlara seviyelerine ve ihtiyaçlarına göre davranmanız, ona göre söz söylemeniz gerekiyor. Sizler, Peygamber mirasını omuzlamış, hakikatin sorumluluğunu yüklenmiş gönül insanlarısınız. İslam’ın hakikatlerini ayrım yapmadan herkese etkili ve hikmetli sözlerle anlatacaksınız. İnsanları Hakk’a davet ederken, güzel ahlakınız ve davranışlarınızla onlara örnek olacaksınız." İfadelerini kullandı.
 
Din görevlilerinin çalışmasında aşk, heyecan, ihlas ve samimiyetin olması gerektiğini kaydeden Erbaş, "Peygamber varislerinde bunlar olmazsa başarılı olamayız. Mesleğimize, işimize aşık olacağız. Ömrümüzün sonuna kadar heyecanımız olacak, camiye, sınıfımıza girerken heyecanla gireceğiz." şeklinde konuştu.
 
"Samimiyet ve özgüven ile milletimize ve insanlığa hizmet edeceksiniz"
 
Başlanılan eğitim sürecinin büyük bir nimet olduğunu belirten Erbaş, şunları kaydetti:
 
"Akademi döneminizi dolu dolu geçirmenizi istiyorum. Zaman ve çalışma planınızı çok iyi yapmalısınız. Hem mesleki formasyonunuzu hem de aktüel dünyanızı güçlü hale getirmelisiniz. Buradan mezun olduktan sonra daha bilinçli, daha bilgili bir şekilde, samimiyet ve özgüven ile milletimize ve insanlığa hizmet edeceksiniz inşallah. Bu vesileyle Diyanet Akademisi eğitim yılının hayırlara vesile olmasını, deruhte edeceğiniz vazifenin gereğini hakkıyla yerine getirmeyi sizin için müyesser kılmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum"
 
Türkiye genelindeki Diyanet Akademi Merkezlerinde 8 ay sürecek eğitimlere katılacak 2 bin 516 aday din görevlisi, Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi 2. Dönem Akademik Yıl Açılış Programı’nı canlı bağlantıyla izledi.
 
Programa, eski Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da katıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA