• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Kızılkayadan Dünya İnsan Hakları Günü mesajı
11 Aralık 2023 Pazartesi 08:58

Vali Kızılkaya'dan "Dünya İnsan Hakları Günü" mesajı

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, 10 Aralık ‘Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, 10 Aralık ‘Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Vali Kızılkaya, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 10 Aralık 1948 günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabul edilen, bireylerin doğuştan ve eşit bir biçimde sahip olduğu hakları teminat altına alan uluslararası bir belge olduğunu söyledi.
 
"Uluslararası insan hakları standartlarının herkes için geçerli kılınmasının önünde duran engeller ortadan kaldırılmalı"
 
Vali Kızılkaya mesajının devamında, "Ülkemiz, hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine yönelik uluslararası çalışmalarda her zaman öncü ülke olmuştur. Uluslararası insan hakları standartlarının herkes için geçerli kılınmasının önünde duran engellerin ortadan kaldırılmasına dair çabalarda ülkemiz lider, güvenilir ve örnek bir uygulayıcı olmayı sürdürecektir. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içerisinde; insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusuna büyük önem vermekteyiz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken, temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"İnsan haklarının korunması konusunda her kurum üzerine düşen görevi layıkıyla yapmalı"
 
10 Aralık ‘Dünya İnsan Hakları Günü'nün milletimize ve tüm insanlığa barış, adalet ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Kızılkaya, "Bu çerçevede devlet ve millet olarak insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görme ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma azim ve kararlılığındayız. Bu bakımdan en yüksek evrensel değerlerden olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda, herkesin ve her kurumun da üzerine düşen görevi layıkıyla yapması gerekmektedir.  Bu duygularla, tüm dünyada insanın yaratılıştan gelen haklarını kullanarak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi umuduyla ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum." diye belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA