• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üniversite öğrencileri enkaz kütüphanesi kuruyor
14 Haziran 2023 Çarşamba 08:06

Üniversite öğrencileri enkaz kütüphanesi kuruyor

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Adıyamanlı üniversite öğrencileri enkaz altından çıkan kitaplar ve bağışçılar tarafından yollanan kitaplardan oluşan bir kütüphane kuracak.
6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Adıyamanlı üniversite öğrencileri enkaz altından çıkan kitaplar ve bağışçılar tarafından yollanan kitaplardan oluşan bir kütüphane kuracak.
 
Üniversite okuyan Adıyamanlı üç arkadaş depremde hayatını kaybeden arkadaşlarının kütüphane hayalini gerçekleştirmek adına enkaz altından çıkan kitaplardan oluşan bir kütüphane oluşturarak arkadaşlarının ve depremde hayatını kaybeden üniversite öğrencilerinin adını yaşatacaklar.
 
Valilikten aldıkları izin dahilinde çalışmalarına başlayan Yusuf Bektaş, İhsan Taştan ve Betül Özkalan'ın hedefi 10 bin kitap toplamak.
 
"Doğal afetin felakete dönmesinin sebebini eğitimsizlik olduğunu düşündük"
 
Proje Koordinatörü Yusuf Bektaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "6 Şubat'ta yaşanan depremde her duyarlı vatandaş gibi bizler de enkazlara koştuk. Depremde vefat eden bir arkadaşımızın cenazesini beşinci günde bulduk. Arkadaşımızın cenazesini bulduğumuz zaman başucunda bir kitap vardı. Biz de daha sona arkadaşlarımızla toplanıp bir komisyon kurup doğal afetin felakete dönmesinin sebebini eğitimsizlik olduğunu düşündük. Bu eğitimsizliğe dikkat çekmek ve vefat eden arkadaşımızın hayali olan kütüphaneyi kurmak için bir umut yolculuğuna çıktık. Umut yolculuğunda enkazlardan topladığımız kitaplara ek olarak arkadaşlarımızdan kitap talebinde bulunduk. Üniversitedeki arkadaşlarımızdan yardım istedik. Yardımla bize ulaştı kitap toplamaya devam ediyoruz. İşi resmileştirmek boyutunda valiliğe dilekçemizi sunduk, onayımızı aldık. Bu bağlamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile iletişime geçtik bizlere beş konteyner ve İl Halk Kütüphanesinin zemin katını tesis ettiler. Vefat eden üniversite özençlerimizin isimlerini, hayallerini yaşatmak, Adıyaman'ımızı kaldırmak adına sizleri bu projemize destek vermeye davet ediyoruz. Hayırsever iş adamlarından ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz." dedi.
 
"Gönüllülük esasıyla bu projede yer aldık"
 
Proje iletişim koordinatörü İhsan Taşan, "Projeyi gerçekleştirmek amacıyla yola çıktıktan sonra farklı şehirlerde temsilci arkadaşlarımızla gönüllülük esasıyla bu projede yer aldık. Şu anda hemen hemen her şehirde temsilci arkadaşımız çalışıyor. Destekte bulunmak isteyen vatandaşlarımız bizimle iletişime geçebilirler. Temsilcilerle görüşerek kitapları aldırabiliriz." ifadelerini kulandı.
 
Betül Özkalan, "Enkaz altında kalan kitaplardan filizlenen bir ağacımız var. Bu ağaç depremde kaybettiğimiz yakınlarımızın hayallerinin filizlendiği bir ağaç olarak karşımıza çıkıyor. Bu ağacın dallarına depremde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın isimlerini yazacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA