• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıvı yağa zam gelecek endişesi marketlerde izdihama neden oldu
08 Mart 2022 Salı 09:53

Sıvı yağa zam gelecek endişesi marketlerde izdihama neden oldu

Enerji fiyatları, artan tarımsal girdiler ve kur farkının yanı sıra günlerdir süren Rusya ve Ukrayna savaşı ayçiçek yağı fiyatlarını yükseltirken stoklarda tükenme korkusu ve artış endişesi nedeniyle halk marketlere akın ediyor.
Bazı marketlerde vatandaşlar ile market çalışanları arasında tartışmalar yaşanırken, bazı marketlerde de çalışanların reyona kısıtlı sayıda yağ koyduğu, reyondaki yağlar bittikçe depodan çıkardıkları iddia edildi.
 
Sosyal medyada yayınlanan ve bazı marketlerde çekilen görüntülerde, zam gelmeden önce yağ almak isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu. Görüntülerde vatandaşların, paketlenmiş sıvı yağ tenekelerini almak için adeta yarıştığı görüldü.
 
"Zincir marketlere ağır bir ceza verilseydi bu şekilde yapmazlardı"
 
Marketlerde yaşanan izdiham görüntülerinin halkı Müslüman olan bir ülkeye yakışmadığını ifade eden Necmettin Evin, zincir marketlere ağır yaptırımların uygulanması gerektiğini söyledi.
 
Marketlerde izdiham oluşturarak alışveriş yapılmasının zincir marketlerin ekmeğine yağ sürdüğüne dikkat çeken Evin, şöyle konuştu:
 
Biz Müslümanız, imanlıyız diyoruz ama bizim yaptıklarımız imanla bağdaşmıyor. Marketlere akın edip 10-20 teneke yağ alıyoruz. Benim evimde 5 litrelik yağ kalmış ama oğluma sadece bir teneke almasını söyledim. Bu yapılan nedir anlamadım. Milyon ton yağ olsa bu halka yetmez. Bu tür görüntülerin yaşanmaması lazım, denetim de yok. Buradan yetkililere sesleniyorum 'Zincir marketlere ağır bir ceza verilseydi bu şekilde yapmazlardı. Yağın tenekesi bir hafta önce 430 liraydı şimdi ise 800 liraya çıktı, bu insan işi değil ki!
"Zincir marketler vurgun yapıyor"
 
Zincir marketlerin bir olup bu milletten hırsızlık, zulüm ve haksızlık yaptıklarını ifade eden Hüseyin Sevgin, denetim yetersizliğinden yakındı:
 
Vurgun yapıyorlar vurgun… millet artık gözünü açsın, ideolojik bakmasınlar olaya. Yazık günahtır. Onca mazlumun, fakirin hakkını bunlar nasıl ödeyecek? Bunların yeri cehennemdir, dünyada yatacak yerleri yok. İnsanların çoğu kan ağlıyor, çoğu insan 'Evime yağ, yemek götürebilecek miyim.' düşüncesi ile yatıp kalkıyor. Bir çeteleşme var. Birdenbire nasıl olur da yağ artışı bu kadar tavan yapıyor? Cumhurbaşkanının bu duruma el koyması lazım, bu milletin hakkını nasıl yiyip zam yapıyorlar?
"Marketlerde bir teneke yağ için kavga ettiler"
 
Yağa zam geleceğini duyan vatandaşların marketlere akın ettiğini ve 3'er 4'er teneke yağ aldıklarına şahit olduğunu dile getiren Muhammed Kezer, tanık olduğu manzarayı şu şekilde anlattı:
 
Halk marketlere akın etti, neden? Çünkü üst üste zam geleceği endişesi var. Bu nereye kadar sürecek? Zincir marketlere bir önlem alınması gerekiyor. Bir teneke yağ 700 lira olur mu? Dün bir markete yağ almaya gittim, bulamadım. Yağ nerede diye sordum, bittiğini söylediler. Bu gerçek değil, stok yapılıyor, yarını düşünüyorlar. Son param da olsa vereceğim ama yağ yok. Marketlerde izdiham oldu, kavda bile yaptılar. Bu hale düşürdüler. Sen de bunun sorumlusunun kim olduğunu biliyorsun, ben de.
"Bu pahalılık herkesi perişan etti"
 
Yağ fiyatlarının bu şekilde yükselmesinin zulüm olduğunu dile getiren Mahir Etiz, "Bu pahalılık herkesi perişan etti. Bilhassa emekli, işçi ve çiftçiyi mahvetti. Bu durum nereye kadar gidecek? Yazık günah bu millete, bir an evvel büyüklerimizin bu işe bir el atması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum 'Bu memleketin hali ne olacak?' Zamlar zincir marketlerin oyunu değil de nedir? Zincir marketler almış başını gitmiş, 5 litre yağ bulamıyoruz." şeklinde serzenişte bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 405 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA