• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte 8. Siirt Kitap Fuarı düzenlenecek
06 Aralık 2023 Çarşamba 08:41

Siirt'te 8. Siirt Kitap Fuarı düzenlenecek

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, 11-17 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘8 Siirt Kitap Fuarı’na tüm vatandaşları davet etti.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, 11-17 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘8 Siirt Kitap Fuarı’na tüm vatandaşları davet etti.
 
Vali Kızılkaya, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde istikrarlı bir şekilde sürdürülen, en prestijli kitap fuarı olarak da bilinen ve geçtiğimiz yıllarda binlerce kişinin ziyaret ettiği Siirt Kitap Fuarı'nı, Siirt Valiliği himayelerinde, Siirt Belediyesi destekleri ile 11 Aralık Pazartesi günü kapılarını kitapseverlere açacağını belirtti.
 
Kadim şehrin kültürel, düşünsel ve tarihi birikimini yansıtan etkinlik ve buluşmaları gerçekleştirmeyi, bilgiyi ve birikimi toplumun tüm katmanlarıyla paylaşmayı hedefine koyan bir anlayışla Siirt Kitap Fuarı’nı hayata geçirdiklerini belirten Vali Kızılkaya, "Eşsiz Doğal güzelliklere sahip Siirt, Kültürel açıdan hem Mezopotamya, hem de Anadolu Uygarlıklarının izlerini taşıyan ve sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış, 12 bin yıllık köklü geçmişi, zengin tarihsel birikimi, doğal güzellikleri ve inanç turizmiyle çok zengin bir medeniyet dokusuna sahiptir. Medeniyet ve kültür dünyasına büyük katkıları olan kent, hoşgörünün ve sevginin barışla yoğrulduğu, içinde farklı dillerin konuşulduğu bir kardeşlik şehridir. Huzur ve kardeşlik şehri Siirt ilimizde, her geçen yıl daha da gelişerek, bir kültür şöleni kimliğini kazanan Siirt Kitap Fuarı’nın bu yıl 8’si düzenlenecek." dedi.
 
Siirt’in sosyal, kültürel ve sanat yaşamına önemli bir katkı sunan Siirt Kitap Fuarı’nın tam anlamıyla bir kitap ve kültür şölenine dönüştüğünü ifade eden Vali Kızılkaya, Siirt Kitap Fuarının bu yılda “Yüz yıllar boyu oku” sloganı ile ülkenin önde gelen 75 yayınevi ile 57 yazarın ilimize gelerek, okuyucularıyla kucaklaşacağını kaydetti.
 
Vali Kızılkaya, kentte bir kültür şenliği havasında gerçekleştirilecek olan 8. Siirt Kitap Fuarına tüm vatandaşları davet etti.
 
11 Aralık Pazartesi günü saat 11.00’de kapılarını açacak olan 8. Siirt Kitap Fuarı, 17 Aralık Pazar gününe kadar, 10.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA