• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısır alım fiyatına tepki gösteren çiftçiler eylem yaptı
24 Ağustos 2023 Perşembe 08:21

Mısır alım fiyatına tepki gösteren çiftçiler eylem yaptı

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ton başına 6 bin TL olarak belirlenen mısır alım fiyatına tepki gösteren Batman'daki mısır üreticileri eylem yaptı.
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ton başına 6 bin TL olarak belirlenen mısır alım fiyatına tepki gösteren Batman'daki mısır üreticileri eylem yaptı.
 
Traktörleriyle birlikte Batman Toprak Mahsulleri Ofisi önüne gelen mısır üreticileri, geçen yıl ton başına 5 bin 700 lira olarak belirlenen mısır alım fiyatının bu yıl 6 bin TL olarak belirlenmesine tepki gösterdi.
 
Mısır alım fiyatını protesto eden çiftçiler, büyük bir mağduriyet yaşayacaklarını belirterek mısır ton fiyatının en az 7 bin 500 lira olması gerektiğini ifade etti.
 
Toprak Mahsulleri Ofisi önünde eylem yapan çiftçilere destek ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, çiftçilerin yanında olduklarını söyledi.
 
Buradaki çiftçilerle görüşen İl Başkanı Şahin, taleplerini dinledi.
 
Mısır üreticilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Davut Şahin, çiftçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.
 
"Çiftçimiz bu fiyatla büyük bir mağduriyet yaşayacak"
 
Çiftçilerin açıklanan fiyatla ciddi zarara uğrayacağını vurgulayan Şahin, "Batman'da mısır ekimi yapan çiftçilerimiz traktörleriyle birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi önünde bir araya gelmişler. Çünkü mısır ekimini yaparken yakıtını, tohumunu vadeli almış, borçlanmış. Çiftçimiz bu fiyatla mısırı elinden çıkardığında büyük bir mağduriyet yaşayacak, zarara uğrayacaktır." dedi.
 
"Çiftçilerimiz mağdur edilmemeli"
 
Çiftçilerin beklentisinin mısırın ton başına en az 7 bin 500 lira verilmesi olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:
 
"Bu şekilde belki az buçuk belki ayakta kalabilirler. Bu insanlar mağdur edilmesin. Mesele sadece bu çiftçilerden ibaret değil. Çiftçilerimiz mağdur edilmemeli. Geçimlerini temin edecek şekilde bir fiyat belirlenmelidir. Bu fiyatta 7 bin 500 liradan aşağı olmayacak şekilde olmalıdır. Çiftçimizin talebi budur."
 
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ton başına 6 bin TL olarak belirlenen mısır alım fiyatına tepki gösteren çiftçiler ise kendilerine sahip çıkılmasını istedi.
 
Ramazan Suna
 
"Çiftçiler en azından ayakta kalsın"
 
Toprak Mahsulleri Ofisinin açıkladığı fiyatın maliyetin çok altında olduğunu belirten mısır üreticisi Ramazan Suna, "Mazot, gübre giderleri aldı başını gidiyor. Burada söz konusu yalnız çiftçi değil. Bütün halk bitiyor. Beklentimiz en azından giderimizi vermeleridir. 7 bin 500 lira diyoruz ama bu fiyatın üzerinde giderimiz var. Bize şu kadar verin demiyoruz. En azından çiftçi arkadaş traktörünü satmasın. En azından ayakta kalsın, yaşasın, ölmesin." dedi.
 
Kadri Ecer
 
"Ya traktörümüzü satacağız ya da icralık olacağız"
 
Mısır ton fiyatının yükseltilmemesi durumunda büyük mağduriyet yaşayacaklarını dile getiren mısır üreticisi Kadri Ecer, "Ya traktörümüzü satacağız ya da bankaya, DEDAŞ'a icralık olacağız. Biz en azından ton başına 8 bin lira istiyoruz. Kendi imkanlarımızla bu işi yaparken devlette bizi bu enflasyona ezdirmemelidir." ifadelerini kullandı.
 
Osman Topkan
 
"Bu fiyatla nasıl tohum, gübre, su, biçer ve zekat parasını karşılayacağım?"
 
Mısır alım fiyatına tepki gösteren bir diğer üretici Osman Topkan ise şunları söyledi:
 
"Mısır fiyatı için toplandık. Mısır alım fiyatını çok düşük açıkladılar. Açıklanan mısır alım fiyatı çok düşük kaldı. Geçen sene 5 bin 700 liraydı, şu anda 6 bin lira yapmışlar. Bu fiyatla nasıl tohum, gübre, su, biçer ve zekat parasını karşılayacağım? Hepsi cebimizden çıkıyor. Böyle olursa traktörümüzü satacağız. En az beklentimiz 7 bin 500 lira ve yukarısıdır. Mağdur olmamamız için bize sahip çıkmalarını istiyoruz."
 
Mısır üreticileri, taleplerinin karşılanmaması halinde yarın kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA