• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fiyatı düşmesine rağmen ikinci el araç satışlarında ciddi durgunluk yaşanıyor
08 Kasım 2023 Çarşamba 09:04

Fiyatı düşmesine rağmen ikinci el araç satışlarında ciddi durgunluk yaşanıyor

Aylardır ikinci el araç piyasasında durgunluk yaşanıyor. Araç talebi yaklaşık yüzde 90 düşerken yüksek fiyata alınan ikinci el otomobiller ise galericilerin elinde kaldı.
Aylardır ikinci el araç piyasasında durgunluk yaşanıyor. Araç talebi yaklaşık yüzde 90 düşerken yüksek fiyata alınan ikinci el otomobiller ise galericilerin elinde kaldı.
 
En durgun dönemlerinden birini yaşayan ikinci el otomobil piyasasında geçtiğimiz yıllara göre yaşanan talep neredeyse yüzde 90 oranında azaldığı görüldü. Eski satışları arayan galerici esnafı, fiyatları düşmesine rağmen araç satışlarının olmadığını söyledi.
 
Vatandaşların eskisi gibi artık araç almadığına dikkat çeken galericiler, bu durumun ciddi bir durgunluğa neden olduğunu ifade etti.
 
İkinci el araç piyasasındaki hem durgunluğun hem de fiyat düşüşlerinin devam edeceği öngörüsünde bulunan galericiler, önlerini göremediklerini vurguladı.
 
Batman'daki oto galerici esnafı Gürsel Parça, İLKHA muhabirine, araç fiyatların gerilemesindeki en büyük nedenlerden birinin piyasada yaşanan durgunluktan kaynaklandığını söyledi.
 
"Hiç talep yok"
 
Şu an ikinci el araç piyasasının dibe durduğuna dikkat çeken Parça, "Hiç talep yok. Biri buraya gelip 'bu araç kaça olur, ben alırım' diye soran yok. Bu şekilde olduğu için bizlerde önümüzü göremiyoruz ve ne olacağını kestiremiyoruz. Daha önceki dönemlerde de zaman zaman durgunluklar olmuştu ama şimdiki durgunluk daha önceki durgunluklardan daha farklıdır." dedi.
 
"Stoklar gün yüzüne çıktı"
 
Akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin de durgunlukta payının olduğuna işaret eden Parça, "Öngörümüz ikinci el otomobil fiyatlarının mart ve nisan ayına kadar düşebileceği yöndedir. Çünkü piyasadaki stoklar da gün yüzüne çıktı. Daha önce tekelleşmeler adına stok yapanların da araçları piyasaya çıktı. Bir de alınan bazı tedbirlerden de kaynaklı araç fiyatlarında gittikçe gerileme olacaktır." diye konuştu.
 
"Böyle devam ederse fiyatlar daha da düşecek"
 
İkinci el araç piyasasının durgun olduğunu belirten bir diğer galerici esnafı İsa Baz ise şunları söyledi:
 
"Kimse iş yapmıyor. Böyle olunca fiyatlarda düşüyor. Böyle devam ederse fiyatlar daha da düşecektir. Her gün listelerden takip edip favorilere eklediğimiz ilanlarda ortalama haftada bir araç fiyatında 100 bin lira düşüyor. Bir de bayilerin elinde araç mevcuttur. Daha önce bir galerici 100 araç alabiliyordu ve istediği gibi satabiliyordu ama şu anda 6 ay satamama yasasından dolayı hem bireysel hem de genel için piyasada durgunluk oluştu." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA