• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünyaya Nefes Geleceğe Nefes sloganı ile 83 milyon fidan dikildi
12 Kasım 2020 Perşembe 06:57

"Dünyaya Nefes Geleceğe Nefes" sloganı ile 83 milyon fidan dikildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Siirt'te de ağaç fidanları toprakla buluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası bu yıl da saat 11.11'de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşti.
 
Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna-Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna gibi yaklaşık 30 ülkenin katılımıyla 83 milyon fidan toprakla buluşturuldu.
 
"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" münasebetiyle düzenlenen etkinliğe; Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Rektör Nihat Şındak, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
"Siirt Belediyesi olarak kasım ve mart aylarına kadar 500 bin ağaç dikeceğiz"
 
Yaşanabilir bir kent için mutlaka yeşili arttırmak ve ağaçları korumak gerektiğini ifade eden Hacıbektaşoğlu, "Siirt merkez ve ilçelerimizde 7 bin 300 ağaç fidanı dikildi. Orman İşletme Müdürlüğümüzce 2020 yılı içerisinde 200 bin ağaç dikildi. Yılsonuna kadar 400 bine ulaşacak. Siirt Belediyesi olarak kasım, mart aylarına kadar 500 bin ağaç şehir merkezi ve parklarda fidanlarımızı toprakla buluşturacağız." dedi.
 
"Hava kirliliği artmakla beraber sağlık sorunların da artış göstermektedir"
 
Özellikle Siirt merkezinde hava kirliliği artmakla beraber sağlık sorunların da artış gösterdiğine dikkat çeken Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre ömür, "Çevremize, ilimize, doğamıza bütün ekolojik sisteme sahip olmak ve iyi bakmak adına 2020 yılında düzenlenen bu ağaç dikme kampanyasına Sağlık Müdürlüğü olarak katılım sağladık. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. Siirt'te bir ormanımız yok. Çevremizin yeşillenmesi adına bu tür etkinlikler çok önemli. Bütün arkadaşlarımızı bu konuda hassas olmaya davet ediyorum." diye konuştu.
 
"Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin' hadisi burada bulunmamız için yeterli"
 
Ağaç fidanı dikmenin önemine değinen Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Mercan Tanık, Peygamber Efendimizin ağaç dikmenin önemine dair söylediği hadisi hatırlattı.
 
Tanık, "Bugün 'Geleceğe nefes dünyaya nefes' sloganı ile fidan dikme etkinliğinde gönüllüler ile birlikte fidan dikme etkinliğine katılmaya geldik ve fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu etkinlikte bulunduğumuz için çok mutluyuz. Ağaç dikmenin önemini Peygamber Efendimizin bir hadisi ile dile getirmek istiyorum 'Kıyamet kopsa bile elinizdeki fidanı dikin' diyor Sevgili Peygamberimiz. O hadis bile bizim burada bulunmamız için yeterli."
 
Genç Kızılay olarak gönüllüler ile birlikte "Geleceğe nefes dünyaya nefes" sloganıyla fidan dikimine katıldığını ifade eden Genç Kızılay Başkanı Hamza Asut, ağacı bir insana benzettiğini kaydetti.
 
Asut, "Fidan dikimi doğa için önemli. Peygamber Efendimizin hadisinde dikkat çektiği gibi 'Kıyamet kopsa bile elinizdeki fidanı dikin' hadisi bize ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Allah'ın izni ile her zaman doğayı koruyacağız ve her zaman Kızılay olarak bu tür etkinliklerde bulunacağız. Ben ağacı bir insana benzetiyorum. Onu bir fidanken dikiyoruz, verdiğimiz su ile tıpkı bir insan gibi büyüyor, insanlığa bir fayda sağlıyor ve zamanla o da ölüyor." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşen ağaç fidanı dikme etkinliğine HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak katılım sağladıklarını belirten HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, Peygamber Efendimizin ağaç dikmenin önemini ifade ettiği hadis-i şerifini hatırlattı ve ağaç dikmenin çok önemli olduğunu ve bundan bütün canlıların faydalandığını kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 1867 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA