• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuklarda manevi eğitime kaç yaşında başlanılması gerekir?
07 Temmuz 2023 Cuma 09:23

Çocuklarda manevi eğitime kaç yaşında başlanılması gerekir?

Çocukların manevi açıdan yetişmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Çocuk Gelişim Uzmanı Derya Öztürk, çocuğun manevi eğitiminin anne karnında başladığını ve manevi eğitim alamamış çocukların ileriki yaşlarda çok büyük problemler yaşamaya başladıklarını be
Çocukların manevi açıdan yetişmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Çocuk Gelişim Uzmanı Derya Öztürk, çocuğun manevi eğitiminin anne karnında başladığını ve manevi eğitim alamamış çocukların ileriki yaşlarda çok büyük problemler yaşamaya başladıklarını belirterek, ailelere önemli uyarılarda bulundu.
 
Çocuklarda manevi eğitimin önemi hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Çocuk Gelişim Uzmanı Derya Öztürk, anne- babalara önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
 
Ailelerin, çocuklarını küçük yaştan itibaren iman, inanç, sevgi ve muhabbet duyguları ile yetiştirmesi gerektiğini belirten Öztürk, anne- baba çocuğun ilk eğiticisi ilk öğretmeni ve ilk öğreticisi olduğunu belirtti.
 
"Manevi eğitim alamamış çocuklar ileriki yaşlarda büyük problemler yaşamaya başlarlar"
 
Çocukların her anne baba için nimet, ikram ve aynı zamanda bir imtihan olduğunu belirten Öztürk, "Ahir zamanda bataklıklarla dolu olan bu dönemde çocukları selametle yetiştirmek maalesef zor bir konudur. Çocuklarımızın   yeme-içme barınma ve okula gönderme gibi dünyevi ihtiyaçlarını karşılarsak çocuklarımızı sadece büyütmüş oluruz. Çocuklarımızı hem yetiştirme hem de büyütme için dünyevi ve ruhani olarak beslemek zorundayız. Manevi eğitim verilememiş olan çocuklar ileriki yaşlarda maalesef çok büyük problemler yaşamaya başlarlar." dedi.
 
 
"Çocuklarımızı cehennem ateşinden korumak için manevi eğitimi küçük yaşlardan itibaren vermek gerekir"
 
Anne baba çocuğun ilk eğiticisi ilk öğretmeni ve ilk öğreticisi olduğunu belirten Öztürk, "Peygamberimiz Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) diyor ki, 'hepiniz kendi sürünüzden mesulsünüz yani hepiniz kendi ev halkınızdan sorumlusunuz. Onların manevi eğitimlerine dikkat ediniz' buyuruyor. Yüce Rabbimiz Tahrim Suresinde; 'Ey insanlar önce kendinizi sonra da ev halkınızı ve çocuklarınızı yakıtı taşlar ve insanlar olan cehennem ateşinden koruyunuz' buyuruyor.  Bizler çocuklarımızı cehennem ateşinden korumak için onlara manevi eğitimi küçük yaşlardan itibaren vermeye başlamamız gerekmektedir. Bilimsel olarak o yaş bu yaş bahsedilir. Ancak çocuğun manevi eğitimi anne karnında başlar. Çocuk doğduktan sonra ilk altı ay bizim hayatımızın tüm alanını etkilediği için anne babaların davranışlarına ilk altı aylık dönemde çok fazla dikkat etmeleri gerekmektedir." diye belirtti.
 
"Baba çocuğun ilk otoritesidir"
 
Öztürk, "İbadetlerimizi yaparken çocuklarımıza karşı hiçbir şekilde öfkeli, uzaklaştırıcı hareketler ve davranışlarda bulunmamamız gerekiyor. Çocuklara her zaman güler yüzlü, sabırlı ve merhametli olarak ve ibadetlerimizi yapmış olduğumuz çerçevede anlayışlı davranmamız gerekmektedir.  Babanın manevi eğitimde etkisi çok yüksektir. Baba çocuğun ilk otoritesidir. Babadan görmüş olduğu her şeyi örnek alır. Babasının kıldığı namazı, yapmış olduğu ibadetleri, doğru sözler söylemesi hepsini çocuklar örnek alır. Örnek alımında babanın çocuğuna İslam'ı ve maneviyatı aşılarken çok büyük etkiler oluşturur. İleriki hayatında kalıcı etkiler bırakır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA