• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cami cematinin hırsızlarla başı dertte
13 Aralık 2023 Çarşamba 09:05

Cami cematinin hırsızlarla başı dertte

Siirt'te Yeni Mahallede bulunan Halid bin Velid Camii hırsızların uğrak yeri oldu. 5 kez hırsız giren caminin bir yıl önce güvenlik kamerasının kayıt cihazı ve yardım için toplanan bir miktar parası çalınmıştı.
Siirt'te Yeni Mahallede bulunan Halid bin Velid Camii hırsızların uğrak yeri oldu. 5 kez hırsız giren caminin bir yıl önce güvenlik kamerasının kayıt cihazı ve yardım için toplanan bir miktar parası çalınmıştı.
 
Siirt'te Yeni Mahallede bulunan Halid bin Velid Camiinde 1 yılda 5 kez hırsızlık olayı yaşandı. İlk hırsızlık 2022 yılında meydana geldi, ardından 2023 yılında ise 1 ay içerisinde 4 kez daha hırsızlık yaşandı. Geçen yıl camiye giren hırsızlar, güvenlik kamerasının kayıt cihazını ve cami ihtiyacı için toplanan yardım paralarını çalmıştı.
 
Bir hayırsever camiye yeniden güvenlik kamerası cihazı aldı. Yeni alınan kayıt cihazı daha güvenli bir yere kondu. Caminin dışarı bakan bütün pencereleri çelik kilitler vurularak sabitlendi ama ne güvenlik kamerası ne de alınan tedbirler hırsızları durdurmaya yetmedi.
 
Son 1 yılda 5 kez hırsızlık olayının yaşandığını ve yaşanan hırsızlıklar karşısında çeşitli önlemler aldıklarını belirten Halid Bin Velid Camii İmamı Musa Doğrusever, "Caminin pencerelerini sabitledik, yetmedi üzerlerine kilit bıraktık, oda yetmedi üzerlerine çelik köşebentler bıraktık, son olarak da üzerlerine parmaklık yapmayı düşünüyorum." dedi.
 
"Hem cami cemaati hem de biz bu yaşanan hırsızlık olayı nedeniyle tedirginiz"
 
Cami İmamı Musa Doğrusever
 
Bir ay içerisinde hırsızların camide 4 kez hırsızlık girişiminde bulunduklarını ifade Doğrusever, "Farklı tarihlerde hırsızlarca, cami kapısı kırılarak, pencerelerden girilerek camiye zarar verildi. Bundan dolayı hem cami cemaati hem de biz bu yaşanan hırsızlık olayı nedeniyle bir tedirginlik yaşadık. Daha önce bekçiler geceleri devriye atıyorlardı ama son zamanlarda onları da göremiyoruz. En azından cami çevresinde biraz daha önlem alınmasını talep ediyorum. Hem cami cemaatinin rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri açısından hem de bizim güvenliğimiz açısından gerekli önlemin alınmasını istiyoruz. Camiden çıkarken kapıları kilitliyoruz. 1-2 defa pencere kırılmak sureti ile girildikten sonra pencereleri çelik kilitlerle sabitledik. Fayda vermeyince şimdi ise parmaklık yapmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Eskiden gece bekçileri devriye atıyorlardı ama maalesef son zamanlarda onları göremiyoruz"
 
Adnan Temel
 
Daha önce de Cuma günü cami için toplanan yardım paralarının çalındığını ifade eden cami cemaatinden Adnan Temel, "Cami cemaati olarak tedirgin oluyoruz. Genellikle yaşlı kesim sabah namazına geldiğinde hırsızlılarla karşılaşmaları durumunda müdahale etmek zorunda kalacaklar. Onlar da bundan hem korkuyor hem de çekiniyorlar. Emniyet güçlerimizden bir an önce burada bir tedbir almasını istiyoruz. Eskiden gece bekçileri burada devriye atıyorlardı ama maalesef bu son zamanlarda onları göremiyoruz." şeklinde serzenişte bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA