• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda çocuklara yönelik namaz eğitimi programı başlıyor
25 Ağustos 2023 Cuma 08:31

Batman'da çocuklara yönelik namaz eğitimi programı başlıyor

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından her yıl düzenli olarak 'Hayat namazla güzeldir' temasıyla 7-10 yaş arasındaki çocuklara yönelik düzenlenen namaz eğitim programı bir kez daha başlıyor.
Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından her yıl düzenli olarak 'Hayat namazla güzeldir' temasıyla 7-10 yaş arasındaki çocuklara yönelik düzenlenen namaz eğitim programı bir kez daha başlıyor.
 
Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, yaptığı yazılı açıklamada, 15 günlük namaz eğitim programının 26 Ağustos tarihinde başladığını söyledi.
 
Daha önce ağustos ayını 'Namaz Ayı' olarak ilan ettiklerini belirten Üzümcü, "Bu çerçevede eğitim programları hazırlayıp bu program doğrultusunda Batman’ın her yerinde namaza başlama etkinlikleri düzenledik. Allah'a hamd olsun ki binlerce çocuğumuz bu programlara katılarak namaz kılma bilinciyle beraber namaza başlamıştır." dedi.
 
"Programları büyük bir özveri ile yürütmekteyiz"
 
Özellikle yaz aylarında namaz programlarının daha bir yoğunluk kazandığını ve camilerde, okullarda, STK'ların açtığı Kur'an kurslarında devam ettiğini ifade eden Üzümcü, şöyle devam etti:
 
"Hatta gönüllü namaz aşığı milletimizin evlerinde, binalarında namaz kılmaya tahsis ettikleri yerlerde de bu programları büyük bir özveri ile yürütmekteyiz. Halkımızın yoğun bir şekilde desteklediği ve çocuklarını gönüllü bir şekilde getirip bu kurslara kaydettiği için ve namaz bilincini çocuklarına aktarmaya gayret gösterdikleri için teşekkür ediyoruz."
 
"Çocuklar çok zengin bir etkinlikle namaz kılmayı öğrenecek"
 
Programlarının 15 günlük olarak belirlendiğini aktaran Üzümcü, "Kur’an Nesli Platformu tarafından hazırlanan 'Namaz Etkinlik Kitabı' müfredat olarak takip edilecektir. Bu kitapta çocuklarımız, abdest almadan namaz kılma aşamalarına, namaz surelerinden tesbihatlara, namaz ile ilgili hikâyelerden bulmacalara varıncaya kadar çok zengin bir etkinlik ile inşallah namaz kılmayı öğreneceklerdir." dedi.
 
"Çocuklarınızı ihmal etmeyin ve namazı öğrenmelerini sağlayın"
 
Ailelere çocuklarını programa göndermeye davet eden Üzümcü, son olarak şunları söyledi:
 
"Bu münasebetle Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü olarak, her yıl 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganıyla yürüttüğümüz Namaz ayı etkinliklerinin startını 26 Ağustos tarihinde başlatacağız. Bu çerçevede Efendimizin öğretileri ışığında tam da çağında, çocuklarımızın tertemiz dimağlarını namaz bilinci ile, kalplerini namaz sevgisi ile süslemek için 7-10 yaş arası çocuklarımıza namaz öğretim programı kapsamında eğlenceli ve sosyal etkinlikler içeren iki haftalık kurslar düzenliyor ve bu programlarımızı kitlesel katılımlı açık alan final etkinlikleri ile taçlandırıyoruz.
 
Bu seferberlik doğrultusunda tüm ebeveynlere sesleniyoruz. Çocuklarınızı ihmal etmeyin ve namazı öğrenmelerini sağlayın." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA