• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesinde 2nci Uluslararası Batman Sempozyumu başlıyor
01 Kasım 2023 Çarşamba 09:00

Batman Üniversitesinde 2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu başlıyor

Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde 16-17 Mayıs tarihlerinde ikincisi gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumun, ilin dünü, bugünü ve yarınının akademik olarak ele alınacağı bir program olması hedefleniyor.
Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde 16-17 Mayıs tarihlerinde ikincisi gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumun, ilin dünü, bugünü ve yarınının akademik olarak ele alınacağı bir program olması hedefleniyor.
 
Batman Üniversitesinin kuruluşunun 17'nci yılında "Şehir, Kültür ve Gelişim" temasıyla düzenlenecek olan "2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu" arkeoloji, coğrafya, dil ve edebiyat, folklor, dini ve kültürel hayat, ekonomi, eğitim, kültür-sanat, politika, meşhur şahsiyetler, tarih, toplumsal yapı, güncel sorunlar, turizm, spor, sağlık, şehir ve mimari, biyoçeşitlilik, çevre, doğal zenginlikler-kaynaklar, enerji, madencilik, mühendislik, sanayi, tarım ve hayvancılık konularıyla düzenlenmesi planlanıyor.
 
Ev sahibi olarak sempozyumun ile ve üniversiteye sağlayacağı katkılardan söz eden Rektör Demir, "Bu Sempozyum Batman’a ait köklü tarihi, kültürel, folklorik ve ekonomik değerleri ortaya çıkarması açısından önemli katkılar sağlayacak". ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca Rektör Demir, sempozyumun, bölgemizde akademik çalışmalar yürüten araştırmacılar için bilgi alışverişi sağlayarak iş birliği ve dayanışmayı arttırması, bu anlamda doğrudan veya dolaylı olarak ülkeye değer katmasını planladıklarını vurguladı.
 
Sempozyuma katılımın ücretsiz olduğu ve sunulan bildirilerin ilgili hakem süreçleri tamamlandıktan sonra tam metin olarak yayımlanacağı duyuruldu.
 
Son özet bildirim tarihi 1 Mayıs 2024 olan sempozyumun, kabul edilen bildirileri yayınlaması tarihi ise 6 Mayıs 2024 olarak ilan edildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA