• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş LPG sistemine talebi artırdı!
31 Temmuz 2023 Pazartesi 08:57

Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş LPG sistemine talebi artırdı!

Son akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle araç sürücüleri LPG sistemine yönelirken bu durum oto sanayi sitelerinde araç yoğunluğu yaşattı.
Son akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle araç sürücüleri LPG sistemine yönelirken bu durum oto sanayi sitelerinde araç yoğunluğu yaşattı.
 
Batman'da araçlarında yakıt tasarrufu elde etmek isteyen araç sürücüleri, sanayi sitelerinde ciddi bir yoğunluk oluşturma başladı.
 
Araçlarına LPG sistemi takmak için oto sanayicilerin yolunu tutan sürücüler, akaryakıttan daha fazla tasarruf elde etmek için LGP sistemini tercih ediyor.
 
Oluşan yoğun talebe yetişmeye çalıştıklarını belirten oto sanayi ustası Abbas Melik, İLKHA muhabirine akaryakıt zamlarıyla birlikte sürücülerin LPG sistemine geçmeye başladığını söyledi.
 
"Yoğun talebe yetişmeye çalışıyoruz"
 
Bu durumun benzinli araçların LPG'ye dönüşümünde yoğun bir talep oluşturduğunu ifade eden Melik, "Yoğun talebin sebebi ise benzine yapılan aşırı zamlardır. Benzin ile LPG fiyatı arasında neredeyse iki buçuk kat fark var. Araç kullanıcıları da haliyle LPG'ye yöneliyor. Yoğun bir talep var ve yetiştirmeye çalışıyoruz. Normal ayda ortalama 10-15 tane araca LPG taktırırken şu anda bu sayı iki katına çıkmış durumda."
 
"Her gün fiyatlar değişiyor"
 
Zamlardan herkesin ciddi manada etkilendiğini ifade eden Melik, "Çünkü artan fiyatlardan dolayı malzemeleri tedarik edemiyoruz. Her gün fiyatlar değişiyor. Bugün müşteriye verdiğimiz fiyata diğer gün ürünü alamıyoruz. Yetkililer inşallah artan bu fiyatları durdurur ve benzin ile mazot fiyatları indirime gider." diye konuştu.
 
Aracına LPG taktırmak için sanayiye gelen Fatih Taş, artan akaryakıt fiyatlarından dolayı LPG'ye geçmek zorunda kaldığını belirtti.
 
"Keşke akaryakıt fiyatları bu kadar yükselmeseydi de aracıma LPG taktırmasaydım"
 
Daha önce benzinli aracını kullandığında aylık 600 ila 700 lira arasında bir masrafının olduğunu aktaran Taş, "Şu anda ise aylık 2 ila 3 bin lira arasında gidiyor. Bu da bana çok fazla geldiği için aracıma LPG takmaya karar verdim. LPG'nin de fiyatı yüksek ama benzinden daha iyidir. Akaryakıttaki artışlardan dolayı aracımızı eskisi gibi süremiyoruz. Keşke akaryakıt fiyatları bu kadar yükselmeseydi de aracıma LPG taktırmasaydım. Temennimiz akaryakıt fiyatlarının düşmesidir." dedi.
 
"Eskisi gibi aracımızı kullanamıyoruz"
 
Aracına LPG taktıran bir diğer araç sahibi Ahmet Turan ise şunları söyledi:
 
"Artan akaryakıt fiyatından dolayı araçlarımıza LPG takma kararı aldık. Onunda maliyeti yüksek ama 10-15 bin kilometre arasında ücretini amorti ediyor. LPG'nin bana maliyeti şu anda 11 ila 12 bin lira arasıdır. Bütçemizden dolayı LPG takmaya karar verdik. Daha önce LPG'nin litresi 5 lirayken şu anda 15 lira civarındadır. Akaryakıt artışlarından önce hafta sonları ailemizle bir pikniğe giderdik ama şu anda artan akaryakıt fiyatından dolayı öyle bir şansımızda kalmadı. Eskisi gibi aracımızı kullanamıyoruz. Devlet yetkililerinden tek temennimiz artan akaryakıt fiyatlarına el atmaları ve fiyatları düşürerek insanlara rahat nefes aldırmalarıdır."(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA