• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zehri ile bir insanı öldürebilen Sarıkız Örümceği avlanırken görüntülendi
19 Temmuz 2023 Çarşamba 08:34

Zehri ile bir insanı öldürebilen "Sarıkız Örümceği" avlanırken görüntülendi

Siirt’in Baykan ilçesinde zehirli ve et yiyen örümcek olarak da bilinen 'sarıkız örümceği' avladığı böceği yerken görüntülendi.
Siirt’in Baykan ilçesinde zehirli ve et yiyen örümcek olarak da bilinen 'sarıkız örümceği' avladığı böceği yerken görüntülendi.
 
Akrep ve kertenkele gibi canlıları avlayan, büyüklüğü ve sarı rengiyle hemen kendini belli eden zehirli ‘Sarıkız Örümceği', bir metreye kadar zıplayabiliyor ve tehdit olarak gördüğü canlıya zarar verebiliyor.
 
Zehriyle bir insanı ölüme götürebileceği belirtilen örümceğin etle beslendiğini ve sıcak topraklarda ‘çöl örümceği’ olarak da biliniyor.
 
Doğa gezisine çıkan Muzaffer Ketboğa, karşılaştığı sarıkız örümceğini fark ederek cep telefonu kamerası ile görüntüledi.
 
Ketboğa, zehirli olan ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan örümceğin, bir böceği avlayıp yediği anlar an be an görüntüledi.
 
Daha önce de "sarıkız" olarak bilinen et yiyen örümceği gördüğünü belirten Ketboğa, “Bölgemizde sıcak havaların bastırmasıyla ortaya çıkan sarıkız örümceğini, ilk defa bir böcek yerken gördüm. Daha önce doğada birçok kez görüyorduk ama ilk defa avladığı bir böceği yemesine şahit oldum. Ben de bu anı görüntülemek istedim.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA