• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uluslararası Cezayirliler Derneği, Siirtte Umut Kervanı ile birlikte gıda kolisi dağıttı
14 Nisan 2023 Cuma 08:08

Uluslararası Cezayirliler Derneği, Siirt'te Umut Kervanı ile birlikte gıda kolisi dağıttı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından hem deprem bölgesinde hem de deprem sonrası başka illere göç eden depremzedelere yardım etmeye devam eden Umut Kervan'ına bir destek te Uluslararası Cezayirliler Derneği'nden geldi.
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından hem deprem bölgesinde hem de deprem sonrası başka illere göç eden depremzedelere yardım etmeye devam eden Umut Kervan'ına bir destek te Uluslararası Cezayirliler Derneği'nden geldi.
 
Deprem bölgesinde de Umut Kervan'ına destek olan Uluslararası Cezayirliler Derneği, bu gün Siirt'in Çal Mahallesi'nde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere Umut Kervanı yetkilileriyle birlikte gıda kolisi dağıtımında bulundu.
 
"Müslümanlar birlik olduğunda her türlü afetin üstesinde gelir"
 
Siirt'e gelen Uluslararası Cezayirliler Derneği Türkiye Temsilcisi Dr. İdriss Rebouh ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıttıklarını ifade eden Umut Kervanı Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir, "İnşallah bu akşam da deprem zedelere birlikte iftar vereceğiz. Biz Müslümanlar birlik olduğumuzda büyük afetin üstesinde nasıl geldiğimizi gördük. Cezayir'den Siirt'e kadar gelip Müslüman kardeşlerinin durumlarını gördüler ve buna şahit olduk. Müslümanın, Müslümandan başka dostu yok. 22 gündür depremzedelere iftar verirken, fakir ve muhtaçlara da gıda kolisi yardımı yapıyor, diğer çalışmalarımızı da aksatmıyoruz. Hayırseverlere şu çağrıda bulunuyorum. 'Gelin yetim, muhtaç ve deprem nedeniyle ilimize gelen kardeşlerimize el uzatalım.'" çağrısında bulundu.
 
"Depremzedelerin çok büyük bir desteğe ve yardıma ihtiyacı var"
 
Cezayir Uluslararası Derneği olarak hazırladıkları Ramazan kolilerini Umut Kervanı ile birlikte Siirt'te ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıklarını ifade eden Uluslararası Cezayirliler Derneği Türkiye Temsilcisi Dr. İdriss Rebouh, şunları kaydetti:
 
"Bugün depremden etkilenen şehirlere çok yakın olan Siirt ilindeyiz. Deprem olan birçok şehrin alt yapısı bozuldu, evlerin büyük bir çoğunluğu yıkıldı. Bu nedenle o şehirlerde yaşayan insanlar, komşu illerde bulunan yakınları veya devletin yurtlarına sığındı. Depremzedelerin çok büyük bir desteğe ve yardıma ihtiyaçları var. Cezayir Derneği  olarak bugün Umut Kervanı ile birlikte depremzedelerin yanı sıra yetim ve ihtiyaç sahiplerine iftar sağlamak ve organize etmek için Siirt şehrine geçtik. Ramazan ayında, yaptığımız yardımlar Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenen içindir. Suriye'den Siirt'e Kamışlı bölgesinden çok sayıda sığınmacı var. Komşuluk, din ve akrabalık bağıyla bir araya geldiler. Herkes güvenlik ve barınma ihtiyacını sağlamak ve hayata devam etmek için akrabalarının bulunduğu bölgelere taşındı. Uluslararası Cezayir Derneği, depremin vurduğu bölgelerde her yerde mağdurlara yardım ediyor." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA