• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜMMİADın düzenlediği yarışmada Siirt Üniversitesi sağlık alanında birinci oldu
15 Mart 2024 Cuma 09:08

TÜMMİAD'ın düzenlediği yarışmada Siirt Üniversitesi "sağlık" alanında birinci oldu

Tüm Mucitler, İcat, İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından düzenlenen "1 Fikir 1 Güneydoğu" yarışmasında Siirt Üniversitesi, "sağlık" alanında birinci oldu
Tüm Mucitler, İcat, İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından düzenlenen "1 Fikir 1 Güneydoğu" yarışmasında Siirt Üniversitesi, "sağlık" alanında birinci oldu
 
Yarışma, Güneydoğu bölgesinde inovasyon ve keşifleri teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi.
 
Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Taş, "Tıp Eğitiminde Dijital Lam Lamel Teknolojisi" adlı buluşuyla birinciliği kazandı.
 
Tüm Mucitler, İcat, İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından düzenlenen "1 Fikir 1 Türkiye" yarışmasının Güneydoğu ayağı, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gerçekleştirildi. Yarışma, Türkiye genelinde inovasyon ve yeni keşifleri teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmişti. Siverek Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, girişimcilik konularında bilgilendirici paneller ve konuşmalar gerçekleştirilirken, birçok il ve ilçeden katılımcılar keşifleriyle yarıştılar.
 
Bu başarıyla Siirt Üniversitesi, Türkiye finallerinde temsil etme hakkı elde etti. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Doç. Dr. Fatih Taş'ı makamında ağırlayarak tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
 
Siirt Üniversitesi'nin elde ettiği bu başarı, bölgenin potansiyelini ve üniversitenin araştırma kapasitesini göstermesi bakımından önemli bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA