• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te sosyal konutta kura heyecanı yaşadı
09 Kasım 2022 Çarşamba 10:51

Siirt’te sosyal konutta kura heyecanı yaşadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği 250 bin sosyal konutta kura çekilişi başladı. Dün Ardahan ve Şırnak illerinde hak sahipleri belirlenirken bugün ise Siirt’te kura çekilişi yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği 250 bin sosyal konutta kura çekilişi başladı. Dün Ardahan ve Şırnak illerinde hak sahipleri belirlenirken bugün ise Siirt’te kura çekilişi yapıldı.
 
Türkiye'nin en büyük sosyal medya konut projesi olan "İlk Yerim ilk işyerim" projesi kapsamında Siirtli hak sahiplerinin kura çekimi noter huzurunda yapıldı.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilecek “İlk Evim 250 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi kapsamında,  il genelinde yapılacak olan 903 adet konuta, 5 bin 107 vatandaş başvuru yapmıştı,
 
Siirt Merkez Yeni Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kura çekimi töreninde konuşan TOKİ Finans Dairesi Müdürü Ayhan Karaca, projenin büyük ilgi gördüğünü ve 8 milyonu aşkın başvurunun 5 milyonluk bölümünün geçerli sayıldığını belirtti.
 
Siirt merkeze 629 konut Baykan’a 150 Tillo 124 ve Eruh’a 47 konut planlandı
 
Hak sahiplerine konutların 2 yıl içerisinde teslim edilmesinin planlandığını ifade eden Ayhan, “Bu sosyal konut proje hamlesi çerçevesinde Toplu Konut İdaresi tarafından Siirt merkeze 629 konut Baykan’a 150, Tillo 124 ve Eruh’a 47 konut olmak üzere toplam 903 konut planlandı. Siirt’te yaklaşık 5 bin 107 civarında başvuru yapıldı. 81 ilimizde olduğu gibi burada da kuraları noter huzurunda çekiyor, dijital ortamda canlı olarak yayınlanıyor, vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekiliyor ve hak sahipleri belirleniyor.” dedi.
 
Hedefimiz ilimizi bulunduğu yerden daha ileriye götürmektir
 
İlk evim sosyal konut projesi için hak sahibi belirleme ve kura çekimi programına katılanlara Vali Hacıbektaşoğlu, “Hedefimiz, tüm çalışma ve çabamız huzur ve güven ortamında ilimizi bulunduğu yerden daha ileriye götürmektir. Değerli Siirt halkına da daha iyi bir yaşam kalitesi sunacak ortamı hazırlamak ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir. El ele bu hedefe doğru yürümek en önemli gücümüzdür.” şeklinde konuştu.
 
Ev çıkarsa evlilik için en büyük adımı atmış olurum
 
Bekârlar için en büyük problemin ev sıkıntısı olduğunu bundan dolayı da evliliğe girişemediklerini ifade eden Yunus Emre Sancar, ev çıkmama durumunda projenin genişletilmesini istedi.
 
Yaşadığı heyecanı paylaşan Sancar, “Bekârım, mühendis olarak çalışıyorum, bu projeyi duyduğumda çok sevindim, şu anki şartlarda ev sahibi olabilmek çok sıkıntılı olduğu için bu projeyi değerlendirmek bence güzel olacağını düşündüm. İlk süreçlerde araştırdım ve başvuruyu yaptım. Sonrada beklemeye geçtim, kura çekimlerini takip ediyorum, güzel bir proje, her keste olduğu gibi bizde de bir heyecan var. Her bekâr genç gibi veya evlenecek olanların ev kurma hayali var. Ben de ev sahibi olmak istiyorum, ev çıkarsa evlilik için en büyük adımı atmış olurum.” şeklinde temennilerini dile getirdi.
 
50 yıldır çalışıyorum bir ev sahibi olamadım
 
50 yıldır çalıştığı halde bir ev sahi olamadığını dile getiren 60 yaşındaki emekli Mahmut Ceylan, halen çalıştığını ve kirada oturmaya devam ettiğini söyledi.
 
Çok heyecanlı olduğunu dile getiren Ceylan, “Bu proje için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. 7 çocuğum var, emekli oldum ama halen bekçilik yaparak çalışıyorum, çünkü emekli parası yetmiyor. Bu proje için çok heyecanlıyım inşallah bana da ev çıkar, herkes faydalansın, 50 yıldır çalışıyorum bir ev sahibi olamadım.” ifadelerini kullandı.
 
Engelli bireyler için ayrılan kontenjandan faydalanıp konut başvurusunda bulunan Osman Cengiz, evi olmadığını ve kirada oturduğunu belirterek fazla heyecanlı olmadığını ve sabırla kuraların çekilmesini beklediğini kaydetti.(İLKHA)
Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA