• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te iki yıl aradan sonra yeniden iftar çadırı kuruldu
06 Nisan 2022 Çarşamba 10:29

Siirt’te iki yıl aradan sonra yeniden iftar çadırı kuruldu

On bir ayın sultanı Ramazan iftarı için tatlı bir telaşın içine giren Siirt halkı, 2 yıl aradan sonra iftar çadırında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbekteşoğlu, Siirt Belediyesi iftar çadırında vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.
 
Siirt Belediyesi tarafından açılan iftar çadırında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Hacıbekteşoğlu, iftar yemeğinden sonra yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
 
“Salgın döneminde neredeyse insanlığımızı unutmuştuk. Yeniden insan olmaya, eski günlerimize ve eski alışkanlıklarımız, ibadetlerimiz, teravih ve camilerimize kavuştuk. Salgın nedeniyle çocuklarımıza sarılamıyorduk. Büyüklerimizin ellerinden öpemiyorduk. Bahçede, dükkânda, üretirken, bir şey alıp bir şey satarken ne yapacağımızı bilemiyorduk. Allah’a şükürler olsun salgının etlisi çok ama çok azaldı bu günlere kavuştuk. Tabi biraz hayat pahalılığı yaşıyoruz ama inşallah bunu da atlatacağız, Ramazan ayının bereketi buna katkı sağlayacaktır. Bütün Siirt halkına hayırlı Ramazan’lar diliyorum.”
 
Siirt Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde öğrenci olduğunu ve kurulan iftar çadırında orucunu açmaya geldiğini ifade eden Cem İlhan, duygularını şu şekilde paylaştı:
 
“Bu gün burada orucumu açmak için iftar çadırına gelmiş bulunuyorum, Ramazan’ın ruhunun bu şekilde yaşatılması hoş bir duygu. Covid-19 nedeniyle bu gibi ortamlar uzun süredir yapılamıyordu. Böyle bir sosyalleşmenin olması önemli ama bunun Ramazan ayı vesilesiyle olması farklı bir güzellik katıyor. İnşallah birazdan orucumuzu açacağız."
 
Salgın nedeniyle iki yıldır iftar çadırlarının kurulamadığını hatırlatan Fırat Aras, camide cemaatle namaz kılmanın da Müslümanların bir arada orucunu açmasının da aynı derecede tadı ve duyguyu yaşattığını belirtti. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA