• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtli öğrencilerden Diyarbakırlı depremzede çocuklara anlamlı yardım
17 Nisan 2023 Pazartesi 08:53

Siirtli öğrencilerden Diyarbakırlı depremzede çocuklara anlamlı yardım

Siirt Fevzi çakmak ortaokulu öğrencileri, Diyarbakırlı depremzede çocuklara içinde duygularını anlatan mektup, çikolata, kalem ve bir miktar para bulunan zarf yolladı.
Siirt Fevzi çakmak ortaokulu öğrencileri, Diyarbakırlı depremzede çocuklara içinde duygularını anlatan mektup, çikolata, kalem ve bir miktar para bulunan zarf yolladı.
 
Siirt Fevzi Çakmak Ortaokulu Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Şahide Baysal'ın yönlendirmesiyle öğrenciler okulda Değerler kulübü kurdu.
 
11 ilde yaşanan depremden oldukça etkilenen öğrenciler, kurdukları kulüpte duygularını depremzede çocuklara aktarabilmek, onlarla aynı acıları paylaştıklarını hissettirebilmek ve bir nebze olsun yüzlerini güldürmek istediler.
 
Bunun için de kulüpte oluşturdukları arkadaşlar gurubu ile birlikte içinde mektup, çikolata, kalem ve bir miktar para bulunan zarfı Diyarbakır'daki kardeş okulda okuyan depremzedelere yolladılar.
 
"Ben de bir depremzedeyim tedbir amaçlı memleketi terk etmek zorunda kaldık"
 
Ömer Fatih Bulut
 
Kendisinin de bir depremzede olduğunu ve tedbir amaçlı memleketi Maraş'ı terk etmek zorunda kaldığını ifade eden 7'nci sınıf öğrencisi Ömer Fatih Bulut, "Allah bu depremde yaralananlara ve yardıma muhtaç olanlara yardım etsin, inşallah deprem sona erince herkes evlerine geri döner. Hocamız değerler kulübünü kuralım ve depremzede çocuklara yardım göndeririz dedi. Çok mutlu oldum. Arkadaşlarımın bu çalışmayı da çok istekli yaptı, gönülsüz yapan olmadı." şeklinde duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
"Umarım bu küçük hediyemiz onların acılarını bir nebze hafifletir"
 
Eyüp Okur
 
Depremzede kardeşlerine hem yardım hem de moral amaçlı yardım topladıklarını ifade eden Eyüp Okur, "kurduğumuz değerler kulübüyle depremden etkilenen kardeşlerimize yardım yapmak istedik. Umarım yerine ulaşır ve kardeşlerimizin az da olsa morali yerine gelir, yüzleri güler. Bizin sınıfımızda da bir depremzede arkadaşımız var. Hem ona da moral vermek hem de deprem bölgesindeki arkadaş ve kardeşlerimize moral olmasını istedik. Umarım bu onların acılarını bir nebze hafifletir. Umarım en yakın zamanda evlerine kavuşurlar." şeklinde duygularını paylaştı.
 
"Biz onları çok seviyor onlar için de çok üzülüyoruz"
 
Yusuf Nergis
 
Kurdukları değerler kulübünde depremzede çocuklar için bazı etkinlikler de düzenlediklerini ifade eden Yusuf Nergis, "Hazırlayıp gönderdiğimiz zarfın içerisinde mektup, çikolata, kalem ve bir miktar para bulunuyor. Umarım bu yardımlar onlara ulaşır, onlar da bize dua ederler. Biz onları çok seviyor onlar için de çok üzülüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Ülke olarak yanlarındayız onları yalnız bırakmayacağız"
 
Elif Ece Nas
 
Bunu yaparken depremden etkilenen arkadaşlarını düşündüklerini ve yüzlerinde ufacık da olsa bir gülümse oluşmasını umduğunu dile getiren Elif Ece Nas, "Bizler bu depremde bu kadar korktuysak onları düşünemiyorum bile umarım şu anda daha iyidirler. Ben depremzede kardeşlerime duygularımı anlatan bir mektup yazdım, bu mektupta üzülmemeleri gerektiğini, bir süre sonra devletimizin bunu toparlayacağını yazdım. İnşallah toparlarlar, iyi olurlar. Ülke olarak onların yanındayız, onları yalnız bırakmayacağız." diye belirtti.
 
Depremzede kardeşlerine moral verebilmek aynı zamanda katkı sunabilmek için içinde mektup, çikolata, kalem ve bir miktar para gönderen Yusra Enüştekin ile Yaren Çelik, onlara destek olmaya devam edeceklerini kaydettiler. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA