• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtli öğrenciler okul bahçesinde sebze yetiştirmeyi öğrenecek
27 Nisan 2023 Perşembe 08:00

Siirtli öğrenciler okul bahçesinde sebze yetiştirmeyi öğrenecek

Siirt'te öğrenciler, okul bahçesindeki alanlarda domatesten bibere, salatalıktan patlıcana kadar birçok ürünü yetiştirecek.
Siirt'te öğrenciler, okul bahçesindeki alanlarda domatesten bibere, salatalıktan patlıcana kadar birçok ürünü yetiştirecek.
 
Tarım ve Orman Bakanlığının son dönemde uyguladığı en önemli politikalardan bir tanesi de 'Sebzecilik canlanıyor' projesini hayata geçirmek oldu. Hayata geçen bu projeyle hem öğrencilerin okul bahçelerinde fide yetiştirmeyi öğrenmeleri sağlanacak hem de çocukların tarımı, toprağı, fideyi, ağaçları çok daha iyi tanımaları sağlanacak.
 
Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ağaç Müzesinde gerçekleştirilen törende 3 bin sebze fidesinin dağıtımını 35 okulun öğrencilerine gerçekleştirdi. Bundan sonra Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları çocuklarla birlikte okulların bahçesinde sebze dikimi gerçekleştirecek.
 
Uzun yıllar önce sebze üretim merkezi olan Siirt tekrar önemli bir sebze üreticisi olacak
 
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan, yüzde 75'i bakanlık desteği ve yüzde 25'i çiftçi katkılı, toplam bütçesi 800 Bin TL olan ‘Siirt Sebzecilikle Canlanıyor’ projesiyle, 216 dekar alanda kullanılmak üzere, 105 sebze üreticisine 268 bin sertifikalı fide dağıtılmıştı.
 
Projeyle kentteki üretimin canlanacağını ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, uzun yıllar önce sebze üretim merkezi olan Siirt'in tekrar önemli bir sebze üreticisi olması için üretici ve sektörlerin destekleneceğine dikkat çekmişti.
 
Tarım ve Orman Bakanlığının son dönemde uyguladığı en önemli politika
 
Siirt'te 'Sebzecilik canlanıyor' projesi kapsamında ilk etapta 268 bin adet sertifikalı domates, biber ve patlıcan fidelerini dağıttıklarını belirten Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, "Bu şekilde köylerimizde fide ve sebze üretimini arttırmayı hedefliyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığının son dönemde uyguladığı en önemli politikalarından bir tanesi, her ilimiz kendi kendine her alanda yeten olmasını hedefliyor. Bu amaçla çerçevesinde uzun yıllar sonra tekrardan sebzeciliği canlandırmak için projeler uyguluyoruz. Projeler bundan sonra gerek tarla gerek seracılık üzerine devam edecektir." ifadelerini Kullandı.
 
Hayata geçirilen projelerin bir ayağı da çocuklara yönelik
 
Hayata geçirilen projelerin bir ayağının da çocuklara yönelik olduğuna dikkat çeken Demirhan, "Çocuklarımız şehirde büyüdükleri için tarımı, toprağı, fideyi, ağaçları çok tanıyamıyor. En azından bir başlangıç olsun diye Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 3 bin sebze fidesinin dağıtımını 35 okula gerçekleştirdik. Bundan sonra bizim teknik elemanlarımız çocuklarla birlikte okulların bahçesinde sebze dikimi gerçekleştirecekler." şeklinde konuştu.
 
Geleceğin dünyasında da üreterek var olabilirdiniz
 
Öğrencilerin doğayı tanıması, ürünleri öğrenmesi ve kendi emekleri ile kendi yetirildikleri ürünleri yemenin zevkine ulaşmalarını istediklerini ifade eden Siirt Milli Eğitim Müdür Deniz Edip, "Üreten toplumlar uygar tolumlardır. Geleceğin dünyasında da üreterek var olabilirdiniz. Küçük te olsa okullarınızda bu üretimi teşvik etmek amacıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü böyle bir proje hayata geçirdi ve bizi de paydaş olarak tayin etti." şeklinde memnuniyetini dile getirdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA