• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, alt ve üst yapı çalışmalarını denetledi
09 Temmuz 2021 Cuma 09:40

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, alt ve üst yapı çalışmalarını denetledi

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Belediyesinin yürüttüğü alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.
Siirt Belediyesi SİSKİ Müdürlüğü, kentin Barış ve Kooperatif mahallerinde 10 yıllık altyapı sorununa çözüm bulmak amacıyla çalışmaların devam ettiği Alpaslan İlkokulu Kavşağında yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Belediye yetkililerinden, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Hacıbektaşoğlu, Barış Mahallesi'nden Kooperatif Mahallesi'ne kadar atık suda önemli bir atılım gerçekleştirildiğini 2 bin 200 metre boyunda 800 milimetre çapında yeni hat inşa edildiğini dile getirdi.
 
"Atık su probleminin çözümlenmesi çok önemli"
 
Siirt kent merkezinde başlanan altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Hacıbektaşoğlu, "Siirt'i boydan boya geçen Barış Mahallesi, Haşim Öztanık Ortaokulu'ndan Kooperatif Mahallesi Çevreyolu, eski Polis Meslek Yüksekokulu'nun olduğu yere kadar inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Yıllardır burada atık su probleminin özellikle Kooperatif, Bahçelievler Mahallesi'nin kanalizasyon problemini çözümü planlanmış fakat bir şekilde başlanamamıştı. Atık su probleminin çözümlenmesi çok önemli, En ufak bir yağışta yağmur suyuyla kanalizasyon suyu karışıp rögar kapaklarından sızan su, binaların bodrum katlarına ve cadde sokaklara boşalıyor." ifadelerini kullandı.
 
"Bayramda ulaşımı aksatmayacak şekilde çalışmalar durdurulacak"
 
"Siirt'in atık su problemini çözmek için en önemli sorunlardan biri de şehrin tam ortasından ana arterlerin geçmesidir." diyen Hacıbektaşoğlu, "Çok şükür büyük kısmı bitti. Hattın uzunluğu 2 bin 200 metre. Tabi bu işi yaparken şehrin her tarafında diğer altyapı geçişleri de var. Onun için çok dikkatli bir şekilde iş güvenliğine dikkat edildiği için iş biraz yavaş yürüyor. Bunun için Siirtli hemşerilerimizden anlayış bekliyoruz. Bu çalışmalardan dolayı verdiğimiz rahatsızlık için tüm Siirtli hemşerilerimizden özür diliyoruz. Ama çok kısa sürede bitireceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var. Bayramda ulaşımı aksatmayacak şekilde çalışmalar durdurulacak." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA