• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Üniversitesinde Yer Bildirimleri konulu konferans düzenlendi
08 Mart 2024 Cuma 09:11

Siirt Üniversitesinde "Yer Bildirimleri" konulu konferans düzenlendi

Siirt Üniversitesi, "Yer Bildirimleri" konulu bir konferans düzenledi. Konferansta, yer bildiriminin Gazze gibi küresel meselelerde kritik bir rol oynadığına dikkat çekilirken, duyarlılık ve duruş sergilemenin bu bağlamda önemi vurgulandı.
Siirt Üniversitesi, "Yer Bildirimleri" konulu bir konferans düzenledi. Konferansta, yer bildiriminin Gazze gibi küresel meselelerde kritik bir rol oynadığına dikkat çekilirken, duyarlılık ve duruş sergilemenin bu bağlamda önemi vurgulandı.
 
Siirt Akademi Topluluğu tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve heyeti ile birlikte çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.
 
Konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fadıl Aygan'ın açılış konuşmasıyla devam etti.
 
Prof. Dr. Aygan, Siirt Üniversitesi'nin "Çarşamba Seminerleri" geleneğiyle yerel evrensel buluşmasına vurgu yaparak, bu seminerlerin üniversitenin bir markası haline geldiğini belirtti.
 
Dr. Necdet Subaşı ise "Yer Bildirimleri" konusunda bir konuşma gerçekleştirdi. Subaşı, öğrencilere aktif katılım ve fikir alışverişi yapmalarını önererek, bu sürecin eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştireceğini vurguladı. Ayrıca, sosyolojinin önemine ve yer bildirimi kavramının fiziksel ve zihinsel boyutlarına değindi.
 
Konuşmasında, yer bildiriminin Gazze gibi küresel meselelerde de rol oynadığını ifade eden Subaşı, bu konuda duyarlı olmanın ve duruş sergilemenin önemine dikkat çekti.
 
Öğrencilerin aktif bir şekilde tartışmalara katılmalarını ve fikir alışverişinde bulunmalarını öneren Subaşı, "Bu süreç, öğrencilerin bakış açılarını genişletmelerine, eleştirel düşünmeye ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Sosyolojinin önemini anlamak için 'Yer Bildirimi' yapmak gerekir. Yer bildirimi, fiziksel mekanlardan zihinsel konumlara kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir. Aile, okul, muhit, kuşak, coğrafya ve ideoloji gibi kavramlara bakarak rolümüzü ve statümüzü ortaya koymamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.
 
Subaşı, konuşmalarına son verirken, "Yer bildirimlerinin ne anlama geldiğini sorguladığınızda Gazze'nin yanında yer almanın bir yer bildirimi, Gazze'yi görmemenin bir yer bildirimi, Gazze'ye destek olmanın bir yer bildirimi, onu unutmanın bir yer bildirimi olduğunu görürsünüz.” dedi.
 
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Dr. Necdet Subaşı'ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, üniversitenin yerel ürünlerinden oluşan bir hediye takdim etti.
 
Konferans, soru cevap bölümü ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA