• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sahur sofralarının vazgeçilmez ürünleri tezgâhlardaki yerini aldı
08 Mart 2024 Cuma 09:04

Sahur sofralarının vazgeçilmez ürünleri tezgâhlardaki yerini aldı

11 Mart Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayında zenginleşen sahur sofralarıyla birlikte Batman esnafı hazırlıklarını tamamladı.
11 Mart Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayında zenginleşen sahur sofralarıyla birlikte Batman esnafı hazırlıklarını tamamladı.
 
Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan esnaf, sahur sofralarının vazgeçilmezi tahin, helva çeşitleri, bal, tereyağı, peynir çeşitleri ve birçok ürünü tezgâhlarında sergilemeye başladı.
 
Özellikle tahin ve helvanın oruçluyu tok tuttuğunu ifade eden esnaf, Ramazan ayına son 2-3 gün kala alış veriş yoğunluğunun başlayacağını söyledi.
 
Konu ile ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan esnaf, tüm hazırlılarını tamamladıklarını ve müşterilerini beklediklerini belirtti.
 
"Ürünlerimiz Ramazan ayına hazır ve müşterilerimizi bekliyoruz"
 
Sahur sofralarının vaz geçilmezi olan ürünlerin tezgâhlardaki yerini aldıklarını belirten esnaf Yunus Yanaç, "Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Helva çeşitleri, tahin, peynir çeşitleri, pekmez, bal ve tereyağı gibi çeşitlerimizin hazırlıklarını tamamladık. Fiyatlar biraz artmış olsa bile diğer ürünlere göre normaldir. Fiyat artışları genel olarak müşterilerin beklentisinin altındadır. Şu an kısmen de olsa ihtiyaçlarını alan var ama tam olarak Ramazan ayına 2-3 gün kala hareketlilik başlayacaktır. Özellikle helva, tahin, pekmez ve tereyağı, insan direncini artırdığı ve tok tuttuğu için daha çok tercih ediliyor. Ürünlerimiz Ramazan ayı tezgâhımızda hazır ve müşterilerimizi bekliyoruz." diye konuştu.
 
"Hazırlıklarımız devam ediyor"
 
Ramazan ayına son 2 gün kala işlerinin daha da yoğunlaşacağını ifade eden esnaf Ahmet Erçin, "Ramazan aylarında özellikle sahurlarda vatandaş genellikle insanlara tokluk hissi veren tahin, pekmez ve helva tüketiyorlar. Bizim de hazırlıklarımız devam ediyor. Ramazan ayına son 2-3 gün kala da millet alış verişini yapacaktır. Fiyatlar yükseldiği halde elimizde daha önce aldığımız ürünler olduğu için bizler de fiyatı düşük tutuyoruz. Şu an bir kilogram tahini 150 liraya, helvayı 160 liraya, hazır pekmezin iki kilosunu 100 liraya ve yerli pekmezin kilosunu ise 180 ila 200 lira arasında veriyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA