• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pazarcı esnafı iş olmamasından şikayetçi
02 Ağustos 2023 Çarşamba 08:21

Pazarcı esnafı iş olmamasından şikayetçi

Daha önce çarşıda bulunan semt pazarının 3 farklı mahalleye taşınmasının ardından iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden pazarcı esnafı, sorunlarına çözüm bekliyor.
Daha önce çarşıda bulunan semt pazarının 3 farklı mahalleye taşınmasının ardından iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden pazarcı esnafı, sorunlarına çözüm bekliyor.
 
Tüm pazarcıları tek çatı altında toplamak amacıyla Siirt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 3 ayrı semt pazarına 2022 yılında taşınan pazarcı esnafı, yaklaşık bir yıldır doğru dürüst iş yapamadıklarını söyleyerek durumdan şikayetçi olduklarını belirtti.
 
Pazara taşındıktan sonra kendilerine verilen bazı sözlerin tutulmadığını ve yaklaşık bir yıldır da sorun ve sıkıntılarını dinlemek için kendilerine kimsenin uğramadığını iddia eden pazarcı esnafı, eskisi gibi pazarcıların tek bir çatı altında toplanmalarını ve semt pazarının çarşı merkezine alınmasını istediklerini ifade etti .
 
"Belediye yetkililerinden bize uğramalarını ve bir çözüm bulmalarını istiyoruz"
 
Hüseyin Sezgin
 
Belediye semt pazarını kurduktan sonra her türlü sorunlarını çözeceğini ama 1 yıl geçmesine rağmen hiçbir yetkilinin kendilerine uğramadığını iddia eden Hüseyin Sezgin, "20 yıllık pazarcıyım, 1 yıldır pazara ne gelen var ne de giden, Pazar ters bölgededir, müşteri gelmiyor, işlerimiz kötü durumda. Her esnafımızın yüklü borcu var ve borçlarından dolayı teker teker kaçıyorlar. Saat 15.00 olmasına rağmen pazarda kimse yok. Belediye yetkililerinden bize uğramalarını bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Bizi burada terk edip de görmezlikten gelmesinler. Merkezi bir yer talep ediyoruz." şeklinde şikayetini dile getirdi.
 
"Baksana 10 müşteri pazarda yok tezgahların çoğu boş olan pazarcıların da malı çürüyor"
 
Ramazan Argınken
 
Çarşı merkezinde bulunan semt pazarında çok daha iyi iş yaptıklarını ama yeni yapılan pazara geçtikten sonra iş yapamadıklarını ifade eden Ramazan Argınken, "Şu anda saat tam 15.00 baksana 10 müşteri pazarda yok, tezgahların hepsi boş, iş de yok. Bu işin tadı tuzu kalmadı. 10 kasa domates getirdim 1,5 kasa çöpe attım yaklaşık 40 kilo oluyor. Çöpçüler her akşam geliyor, ben çöp atarken konuşuyoruz, 'Yazık günahtır sebzelerin hepsi çöpe gidiyor.' diyorlar. Mal elimizde kalıyor, sayılmıyor hava da sıcak, hava durumu 45 dereceyi gösteriyor. Bütün pazarcıları toplayıp eski yerine koysalar iş olur ama şu anda bu pazar iş yapmıyor. Pazarcıların malı çürüyüp elinde kalıyor. Satılmıyor çünkü iş yok." ifadelerini kullandı.
 
"Semt pazarı daha kalabalık bir yerde olsaydı iş olurdu"
 
Cafer Başak
 
Pazarda su olmadığı için birçok pazarcının yeşilliğinin çöpe gittiğini iddia eden Cafer Başak, "Sıkıntılar çok, fazla işimiz olmuyor, millet buraya gelmiyor. Aslında semt pazarı sadece tek bir yerde olsaydı çok daha iyi olacaktı. Semt pazarları 3 mahallede açıldığı ve müşteriler de dağıldığı için işimiz pek olmuyor. Suyumuz da akmıyor, bazı pazarcı arkadaşların yeşillikleri çöpe gidiyor. Söyleyecek çok şey varda boşa anlatıyoruz. Güzergâh iyi değil, her minibüs buradan kalmıyor, arabası olmayan mağdur oluyor. Güzel ve kalabalık bir yerde olsaydı semt pazarı daha iyi iş olurdu." şeklinde yaşadıkları sıkıntıyı anlattı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA