• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuyumcular yeni altın tahminini açıkladı: Gram altın 3 bin lira!
15 Mart 2024 Cuma 09:04

Kuyumcular yeni altın tahminini açıkladı: Gram altın 3 bin lira!

Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları hakkında yapılan tahminler, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Gram altının olası yükselişine ilişkin görüşlerini paylaşan kuyumcular, gram altının 2024 yılında 3 bin
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları hakkında yapılan tahminler, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Gram altının olası yükselişine ilişkin görüşlerini paylaşan kuyumcular, gram altının 2024 yılında 3 bin lirayı bulabileceğini düşünüyor.
 
Altın fiyatları hakkında tahminlerde bulunan Batman'daki kuyumcular, son bir hafta içinde altın fiyatlarının yaklaşık 300 lira bir artış gösterdiğini söyledi.
 
Altının her zaman yatırımcısına kazandırdığını, en güvenilir yatırım aracı olduğunu belirten kuyumcular, vatandaşlara altına yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.
 
Son 10 günde altının gram fiyatının ortalama 300 lira arttığını aktaran kuyumcu Fethullah Ay, "Bunun sebebi merkez bankalarının, Amerika'nın ve Avrupa'nın faiz beklentilerinden kaynaklanıyor. Bundan sonra faiz oranlarının düşmesi bekleniyor. Böyle de olunca güvenli liman altın olduğu için altına yarıyor. Altında beklentimiz düşüş değildir." dedi.
 
"Altın almak için henüz geç değil"
 
Altın fiyatlarındaki yükselişlerin devam edeceğini vurgulayan Ay, "Altında her geri çekilmeyi ve düşüşü bir alım fırsatı olarak tavsiye ediyoruz. Ramazan ayının da işlerimize etkisi oluyor ama genelde altın ucuzken satılmıyor. Aksine yükselişe geçince satılıyor. Altın almak için hiçbir zaman geç değildir. Elinde nakit parası olan her zaman altın almasını tavsiye ederiz. Yılsonuna kadar altında beklentimiz yaklaşık 2 bin 800 ila 3 bin lirayı bulmasıdır." diye konuştu.
 
"Altın alımına son derece bir rağbet var"
 
Altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda çok daha fazla yükseleceğini belirten bir diğer kuyumcu Ramazan Şebay ise şunları söyledi:
 
"Altın fiyatlarında nereden bakarsanız yaklaşık 200 liralık bir artış oldu. Bu da tamamen Amerika'nın enflasyon kararına bağlı olarak yaşanan bir yükseliştir. Amerika bundan sonra faiz indirimine gidecektir. Bu altının satışına yarıyor. Önümüzdeki aylarda altın fiyatları daha da yükselecektir. Şu an altın alımına son derece bir rağbet var. Her kesimden alan var. Yılsonuna kadar altın gramının rahatlıkla 2 bin 800 ila 3 bin civarına çıkacağını tahmin ediyoruz.  Şu an 24 ayar güncel altın fiyatının gramı 2 bin 415 lira, 22 ayar 2 bin 230 lira ve çeyrek fiyatı ise 3 bin 950 lira civarındadır." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA