• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konumu itibariyle zahmetli bir yerde olan okuldan öğrenci ve veliler şikayetçi
27 Eylül 2023 Çarşamba 09:17

Konumu itibariyle zahmetli bir yerde olan okuldan öğrenci ve veliler şikayetçi

Siirt Merkez Veysel Karani Mahallesinde, yerleşim yerinden uzak ve yokuş aşağı dik bir yamaca yapılan okul, veli ve öğrencileri canından bezdirdi.
Siirt Merkez Veysel Karani Mahallesinde, yerleşim yerinden uzak ve yokuş aşağı dik bir yamaca yapılan okul, veli ve öğrencileri canından bezdirdi.
 
Mahalleden uzak olması bir yana yokuş aşağı dik bir yamaca yapılan okul nedeniyle çocuklarını okula götürmekte zorlanan veliler, yetkililere seslendi.
 
Sabah okul girişi, öğle okul arası ve ikindi sonrasında da okul çıkışında toplamda 6 kez çocuklarını alıp götürdüklerini ifade eden Veliler, "Okul evlerimizden uzak ve yokuş aşağı bir yere yapılmış, inerken de çıkarken de perişan oluyoruz. Servis tutacak ta imkânımız yok. Okulun tek öğün olmasını istiyoruz."  şeklinde şikayet ve taleplerini dile getirdiler.
 
"Okul tek öğün olsun, birçok velinin ne servis tutacak parası ne de arabası var"
 
Çocuğunu okula getirip götürmekten görevini yerine getiremediğini ifade eden Cüneyt Beğiş, "Öğleden önce hiçbir resmi işimizi hal edemiyoruz, çocuğu 11.40'ta geri almamız gerekiyor. Öğleden sonrada aynı şekilde 14.30'da da geri alacağımız için öğleden sonrada bir şey yapamıyoruz. Biz veliler olarak mağdur durumdayız. Benim arabam var, servisle gelenler var ama birçok veli ne servis tutacak parası ne de arabası var. Gebe velilere denk geliyorum bu yokuşu çıkarken zorlanıyorlar, mutlaka bir çözüm olmalı. Okul tek öğün olsun, sabah 08.30'da verelim, öğle sonrasında da 13.40'ta alalım 6 saatini görsün, bu şeklide 2 sefer yapmış oluruz." önerisinde bulundu
 
"Benim iki çocuğum var ve benim maddi imkânım servis tutmaya yetmiyor"
 
Yetkililere seslenerek okullun tek öğün olması çağrısında bulunan Sinem Toprak, "Ortaokulu buraya ilkokulu da yukarıya alsınlar. O zaman o kadar zorlanmayız. Çocuklar yokuşu çıkıncaya kadar perişan oluyorlar, çocuğum okul arasında eve gelip iki dakikada iki lokma yemek yiyor sonrada okula gitmek istemiyor. Yorgunluktan bitiyorlar. Kendilerini derse de veremiyorlar. Bizler gidip gelmekten perişan olduk. Önümüz kış, bu yokuş yarın kar yağdığında, zemin buz tutarsa çocuklar düşe kalka mı okula gidecek? Benim iki çocuğum var ve benim maddi imkânım servis tutmaya yetmiyor. Valimizden rica ediyoruz 'lütfen sesimizi duyun' bu okula bir çözüm bulsun." şeklinde seslendi.
 
"Çok saçma bir yere okul yapıldığı için öğrencilerin gidip gelmesi sıkıntı oluyor"
 
Okulun tek öğün olmasını veya buraya toplu taşıma aracının tahsis edilmesini talep eden depremzede Nurullah Çoban, "Okul, zaten çok yanlış bir yere yapılmış, öğrencilerin öğleden sonrada getirilmesi bir problem oluşturuyor. Servise mi para versinler yemeğe mi? Durumu olmayan birçok insan var bundan dolayı çok büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Çok saçma bir yere okul yapıldığı için araçların ve öğrencilerin gidip gelmesi sıkıntı oluyor. Ben öğrencimi bir daha göndermemek için çabalıyorum ya taşınacağım yada öğrencimi okula yollamayacağım." şeklinde tepkisini dile getirdi.
 
"Çocuklarımızı bu okula götürmek bizim için işkenceye dönüştü, okul bir öğün olsun"
 
Çocuklarını okula götürmenin kendisi için tam bir işkenceye dönüştüğünü ve sıkıntının çözülmesi için bir çare bulunmasını talep eden Nurcan Enüştekin, "Okul yokuş aşağıya yapılmış. İnip çıkmakta zorlanıyoruz. Çocuklarımıza günah, bir araba çarpabilir. Biz okulun bir öğün olmasını istiyoruz. Servis ücreti de çok fazla, servis tutacak paramız da yok. Şu anda havalar iyi yağmur yok ama yarın yağmur yağdığında çocuklar ıslanacak hasta düşecekler. Okulu yukarı çıkarsınlar. Allah okulu yapandan razı olmasın. Bunun çözümü Valimizin elinde, okul idaresi ve öğretmenlerin elinde bir şey yok." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA