• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüpsultan Camii Ramazan ayına hazır hale getirildi
22 Mart 2022 Salı 09:58

Eyüpsultan Camii Ramazan ayına hazır hale getirildi

​İslam âleminde önemli bir yere sahip olan, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan Camii on bir ayın sultanı Ramazan'ı Şerif'i karşılamaya hazırlandı.
Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında Eyüp Sultan Camii Meydanı ve cami içerisi gül suyu ile yıkandı, temizlendi. Caminin içerisi, avlusu, abdest alma yerleri Eyüpsultan Belediyesi temizlik ekipleri tarafından temizlendi.
 
Cami avlusunda yapılan çalışmalara refakat eden Belediye Başkanı Deniz Köken, Ramazan denilince akla ilk gelen beldenin Eyüpsultan olduğunu ifade etti. 
 
Köken yaptığı açıklamada, "Pandemiden dolayı göreve geldiğimiz yıldan itibaren iki Ramazan’ımızı yapamadık, bugün Ramazan hazırlıklarına başladık. İki yıl aradan sonra Eyüpsultan’da vatandaşlarımızı Ramazan’la buluşturacağız. Biliyorsunuz Ramazan denince İstanbul’da en önemli nokta Eyüpsultan. İstanbul'daki bütün vatandaşlarımızı Ramazan Ayı’nda Eyüpsultan’da en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalarımıza başladık, hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün Eyüp Sultan Camii Meydanı ve cami içerisini gül suyu ile yıkadık. Ramazan boyunca her sabah Eyüp Sultan Camii'nin iç ve dış avlusu gül suyu ile yıkanacak." dedi.
 
 
"Eyüpsultan Ramazan heyecanına hazır"
 
Ramazan’da milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayacak olan Eyüpsultan’ın, Ramazan heyecanına hazır olduğunu belirten Köken şöyle devam etti:
 
"Ramazan ayı paylaşmaktır. Bu sene Üniversitelilere özel iftar vereceğiz, gençler bize başvurup iftarlarını alacak. Reşadiye Ortaokulunun bahçesinde kurulacak çadırımızda her gün bin 500 kişilik toplu iftar organizasyonumuz olacak. Kitap Fuarımız 66 seçkin yayınevinin katılımıyla Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin önünde olacak. Külliyenin içerisinde söyleşiler, konserler, imza günleri düzenleyeceğiz. Alibeyköy Osmanlı Park’ta Ramazan Evleri kuruyoruz. Hemşehri buluşmalarımız ve çocuk etkinliklerimiz olacak. Her gün bir mahallemizde evlere iftar misafiri olacağız. Teravih sonrası camilerde şerbet ikramı yapacağız. İhtiyaç sahiplerine ulaştıracağımız gıda paketleri ve market kartları hazır, Ramazan’dan önce ulaştıracağız. İftara dakikalar kala trafik sıkışıklığı olan noktalarda, iftariyeliklerle araçlarının içinde kalan, evlerine gitmekte geciken vatandaşlarımıza da hizmet vereceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 700 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA