• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş: İyilik yolunda olanlar fitne yolunda olanlara göre daha önde olmalı
05 Mart 2022 Cumartesi 11:31

Erbaş: İyilik yolunda olanlar fitne yolunda olanlara göre daha önde olmalı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İyilik yolunda olanların fitne yolunda olanlara göre daha önde olmaları gerekiyor ki yeryüzü yaşanılabilir hale gelsin. İşte biz sevgi, yardımlaşma, dayanışma medeniyetinin mensupları bunun için varız” dedi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kastamonu’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi.
 
Kastamonu İl Müftülüğünce düzenlenen toplantıda konuşan Erbaş, ecdadımızın, Kur’an-ı Kerim’den ve sünnetten ilham alarak yeryüzüne iyiliği yaymak için mücadele ettiğini, İslam medeniyetinin Kur’an ve sünnet üzerine inşa edildiğini belirtti.
 
“İyilikte ve takvada yardımlaşın. Kötülükte, günahta ve düşmanlıkta yardımlaşmayın.” ayet-i kerimesini hatırlatan Erbaş, “Burada Rabbimizin net emri var. Demek ki buna uyduğunuz takdirde yeryüzü, yaşadığımız beldeler yaşanılabilir hale geliyor, uymadığınız takdirde yaşanamaz hale geliyor. Bu tecrübeyi tarih kitaplarında da okuyoruz.” dedi.
 
İyilik için bir araya gelenlerin daha çok çalışmaları, güçlü olmaları halinde, fitne ve bozgunculuk için bir araya gelenlere göre daha başarılı olacaklarını kaydeden Erbaş, “İyilik yolunda olanların fitne yolunda olanlara göre daha önde olmaları gerekiyor ki yeryüzü yaşanılabilir hale gelsin. İşte biz bunun için varız. Sevgi, yardımlaşma, dayanışma medeniyetinin mensupları olarak biz bunun için varız.” ifadelerini kullandı.
 
“Çalışmalarımızı daha iyi hale getirmenin yollarını aramalıyız”
 
İslam coğrafyasındaki yaşanan sıkıntılara da değinen Erbaş, “Küresel salgınlar, açlık, yoksulluk, savaşlar, bunalımlar, dünyevileşme hastalığı ki bütün bunlardan daha fazla içimizi kemiriyor. Birlik ve kardeşliğin zayıflaması, bencillik… Bütün bunlar mücadele etmemiz gereken yanlışlıklar, kötülükler. Bunlarla kim mücadele edecek? Bu medeniyetin mensupları olarak bizler mücadele edeceğiz. Mademki kendimizi Müslüman olarak kabul ediyoruz, İslam'ın dengesi bozulan dünyayı yeniden dengeye getirmek için bir kurtuluş reçetesi olduğunu bilmemiz, birbirimize hatırlatmamız lazım.” diye konuştu.
 
Erbaş, münakaşanın, fitne peşinde olmanın toplumların gücünü kaybetmesine neden olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
“Rabbimiz, ‘Hepiniz Allah’ın ipine sarılın, tefrikaya, ayrılığa düşmeyin.’ buyuruyor. Mehmet Akif Ersoy, ayet-i kerimenin meali ve tefsiri mahiyetinde şu beyti söylüyor, ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Çalışmalarımızı daha iyi hale getirmenin yollarını aramalıyız. Bu birliği, bu beraberliği muhafaza ederek, şehirlerimizde eğitimden kardeşliğin güçlendirilmesine kadar neler yapabiliriz, bunu hep birlikte konuşmalıyız.” ifadelerini kullandı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu din konusunda aydınlatma görevi olduğuna vurgu yapan Erbaş, “Aynı zamanda oruçla, hacla, umre ile ilgili konularda toplumumuza yardımcı olduğumuz gibi zekât, yardımlaşma, insanımızın birbirine destek olma konusunda, infak konusunda da onlara rehberlik etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA