• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanlı mermerciler kendilerine bir site tahsis edilmesini istiyor
19 Eylül 2022 Pazartesi 08:57

Batmanlı mermerciler kendilerine bir site tahsis edilmesini istiyor

​Kent merkezinde bulunan mermercileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, Batman'da bir mermerciler sitesinin kurulması gerektiğine vurgu yaptı.
HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatının farklı sektörlere yönelik ziyaretleri sürerken, bu kapsamda mermerci esnafını ziyaret eden Merkez İlçe Başkanı Durmaz, mermercilerin yaşadığı sorun ve sıkıntıları dinledi.
 
HÜDA PAR'ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnun kaldıklarını belirten mermerciler, Batman'da mermerciler sitesinin kurulması için yetkililerin desteklerini beklediklerini dile getirdi.
 
Ziyaretlerle ilgili konuşan Durmaz, mermercilerin talebinin yerinde olduğunu belirterek bu talebin yerine getirilmesi için girişimlerin başlatılması gerektiğini söyledi. 
 
 
"3 bin TL olan bir mutfak tezgâhı bu sene 7 bin TL civarında"
 
Durmaz, "Farklı sektörlere yönelik ziyaretlerimiz sürüyor. Sektör ziyaretlerinde görüşme yaptığımız sektör çalışanlarından sorunlarını dinliyor ve daha sonra çözüm için konuyu gündemleştiriyoruz. Bu seferki durağımız mermercilerdi. Kent merkezinde bulunan bazı mermercileri yerlerinde ziyaret ettik ayrıca bazı mermercilerle de telefonla konuşup sorun ve sıkıntılarını dinledik. Mermerciler de çoğu esnaf gibi yükselen fiyatlardan şikâyetçidir. Bir sene önce 2-3 bin TL olan standart bir mutfak tezgâhı, bu sene 6 ile 7 bin civarındadır. Doğal olarak fiyatlar yüksek olunca müşteriler de almakta zorlanıyorlar. Bu durumda hem müşteri mağdur oluyor hem de yüksek fiyattan mal aldığı için satış yapamayan mermerci esnafı da mağdur oluyor." şeklinde konuştu.
 
"Mermercilerin işi ağır, tehlikeli, tozlu ve gürültülüdür"
 
Mermerciler Sitesi'nin olmayışının Batman için bir eksiklik olduğunu söyleyen Durmaz, "Görüştüğümüz mermerci esnafının sorunlarından bir tanesi de kendilerine ait bir sitenin olmayışıdır. Verdikleri bilgiye göre kent merkezinde yaklaşık 150 mermerci bulunuyor. Mermerci esnafının işi ağır, tehlikeli, gürültülü ve aynı zamanda çok tozlu bir iştir. Böyle olunca da bazen etraftaki vatandaşlar bu konulardan şikâyet ediyor. Mermerci esnafı da bu sorunun ortadan kalkması için valilikten kendilerine bir yer tahsis edilmesini ve bir sitenin kurulmasını talep ediyor. Uzun süredir böyle bir talepleri var ancak bugüne kadar bu talepleri yerine getirilmedi." dedi.
 
 
"Mermerciler bir sitenin kurulmasını istiyorlar"
 
Sitenin kurulmasının bir gereklilik olduğuna işaret eden Durmaz, "Kent merkezinin tozdan, gürültüden ve çevre kirliliğinden kurtulması açısından mermerciler için bir sitenin kurulması mermerci esnafını sevindirecektir. Bu konuda mermercilerin isteği ise nettir, mermerciler tıpkı marangozcular sitesi, oduncular sitesi ve benzeri meslek grupları gibi mermerciler için de bir sitenin kurulmasını istiyorlar. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorlar. Batman'da mermerciler sitesi yapılırsa kent merkezi gürültüden ve çevre kirliliğinden kurtulacaktır. Bizce bu önemli bir sorundur. Yetkililer bu soruna mutlaka bir çözüm bulmalı ve mermerciler sitesinin kurulması için ivedilikle girişimlerde bulunmalıdırlar." ifadelerini kullandı.
 
"Sektöre bir kalite ve düzen getirilmesi için site şarttır"
 
Kalite, düzen ve müşteriye daha iyi hizmet için mermerciler sitesinin kurulmasının şart olduğuna dikkatleri çeken Durmaz, son olarak şunları söyledi:
 
"Mermerciler sitesi kurulursa bu işi meslek olarak icra eden tüm mermerciler bir arada bulunacaktır. Bu da mesleki anlamda sektöre bir kalite ve düzen getirecektir. Vatandaşlarımız da buraya geldiklerinde kendileri için en uygun olan seçeneklerde mermeri ve hizmeti kendileri seçebilecektir. Mermerciler bir arada olur ve eksikliklerini birlikte çözerlerse mermercilik sektörü daha da güçlü hale gelecektir. Bunun için valilik başta olmak üzere Batman'daki yetkili kurumların mermercilere destek olmaları ve gerekli kolaylıkları sağlamaları gerekir." (İLKHA)
Bu haber toplam 390 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA