• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankarada Pakistan Kültür Gecesi etkinliği düzenlendi
22 Aralık 2022 Perşembe 08:28

Ankara'da Pakistan Kültür Gecesi etkinliği düzenlendi

Türkiye-Pakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75’inci yılı münasebetiyle Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından başkent Ankara’da “Pakistan Kültür Gecesi” etkinliği düzenlendi.
Türkiye-Pakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75’inci yılı münasebetiyle Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından başkent Ankara’da “Pakistan Kültür Gecesi” etkinliği düzenlendi.
 
Pakistan Büyükelçiliği ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı işbirliğiyle Pakistan-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin kuruluşunun 75. Yıldönümü anısına Ankara’daki CSO Tarihi Salon’da düzenlendi.
 
Törene, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi (Yousaf Junaid) Yusuf Cüneyd, Ankara Valisi Vasip Şahin, Pakistan Türkiye Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Sayın Ali Şahin, yabancı misyonların temsilcileri ve davetliler katıldı.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Türkiye ve Pakistan milli marşlarının okunmasıyla devam etti. Ardından Türkiyeli müzisyen ve öğrencilerin Pakistan'ın ünlü milli şarkısı 'Dil Dil Pakistan' şarkısını seslendirdiler.
 
Ardından etkinlik Pakistan Türkiye Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Ali Şahin, açılış konuşmasıyla devam etti. Ardından etkinlikte Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, bir konuşma yaptı.
 
Cüneyd, iki kardeş devlet arasındaki ilişkinin 75 yıllık olduğunu, iki millet arasındaki ilişkinin ise iki cumhuriyetimizin kurulmasının çok ötesine geçtiğini belirtti. Kendisi özel ilişkimiz, zamanın, coğrafyanın ve siyasetin sınırlarını aşan ortak bir kültürel, dini ve manevi mirasa gömülüdür diye ekledi.
 
Büyükelçi, Pakistan Türkiye diplomatik ilişkilerinin 75. yılı anısına Başbakan Şehbaz Şerif ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından bu yılın başlarında Ankara'da düzenlenen ortak logonun açılışına atıfta bulunarak, Pakistan ve Türkiye'de kültür geceleri düzenleyerek bu dönüm noktasını yakışır bir şekilde kutladığını söyledi.
 
Son olarak geleneksel kıyafetleriyle Qawal müziği sanatçıları Ebu Fareed Ayaz ve Ebu Muhammed sahne alarak Mevlani, Amir Khusro ve Baba Farid'in şiirlerini seslendirerek kendi kültürleriyle seslendirdikleri ilahilerle katılımcıları keyifli bir manevi yolculuğa çıkardılar.
 
Pakistan ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler, Pakistan'ın kuruluşundan kısa bir süre sonra, 30 Kasım 1947'de kurulmuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 75 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA