• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıllardır bozuk yol çilesi çeken mahalleliler yetkililere seslendi
22 Aralık 2023 Cuma 08:49

Yıllardır bozuk yol çilesi çeken mahalleliler yetkililere seslendi

Batman'da köstebek yuvasına dönen yollar nedeniyle kışın çamur, yazın ise toz içinde kaldıklarını ve araçlarının bozulduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.
Batman'da köstebek yuvasına dönen yollar nedeniyle kışın çamur, yazın ise toz içinde kaldıklarını ve araçlarının bozulduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.
 
Batman Merkez Korik Mahallesi Ceylan Caddesi ve sokaklarının, yıllardır bozulan yollarının asfaltlanmamasına tepki gösteren vatandaşlar, yollarda oluşan çukurlar yüzünden kış aylarında çamurdan, yaz aylarında ise toz ve duman nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.
 
Yıllardır cadde ve sokaklarının bozuk halde olduğunu, sorunu iletmelerine rağmen herhangi bir çözüm elde edemediklerini belirten Korik Mahalle sakinleri, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.
 
Konuya ilişkin İLKHA’ya konuşan vatandaşlar, köstebek yuvasına dönen yollar nedeniyle yolda yürümekte güçlük çektiklerini, okula giden çocukların zorluklar yaşadığını ve araçlarının bozulduğunu ifade ederek, Batman Belediyesine çağrıda bulunarak yolların bir an önce yapılmasını talep etti.
 
"Yollarımız çok kötü ve çözüm beliyoruz"
 
Yıllardır hizmet görmeyen yolun, baştan aşağı çukurlarla dolu olduğuna dikkat çeken esnaf Rezan Arslan, kış aylarında çamur, yaz aylarında ise toz duman içinde kaldıklarını belirtti.
 
Arslan, "Yolun ağışından yukarısına kadar her yer çukur. Özellikle kış aylarında yağmurun yağdığı günlerde okula giden öğrenciler, işe giden insanlar ve araçlar çok zorluk çekiyor. Yaz aylarında da araçlar geçtiğinde her yer toz duman içinde kalıyor. Az ileride yol üzerinde kanalizasyon kapağı tehlike saçıyor. Kanalizasyon kapağının her an açılma riski var ve çocuklar için çok tehlikeli. Yolumuzda böyle sıkıntılar var. Batman Belediyesinden ricamız, yolumuzun yapılması ve kalıcı bir çözüm bulmalarıdır."
 
"Bozuk yol sürekli kazaların meydana gelmesine neden oluyor"
 
Yollarının 10 seneden fazladır bozuk olduğunu söyleyen mahalle sakinlerden Muzaffer Özlük, "Burası Körük Mahallesi Ceylan Caddesidir. 10 seneden fazladır bu yolumuz bozuktur. Çocuklarımız okula giderken çok zorluk yaşıyor. Yolun bozuk olmasından dolayı arabalarımız sürekli bozuluyor ve lastiklerimiz patlıyor. Sürekli kazaların meydana gelmesine neden oluyor. Yetkililerden ricamız, bize sahip çıkmaları ve yolumuza çözüm bulmalarıdır." dedi.
 
"Neredeyse ayda bir araçlarımızın amortisörleri patlıyor ve araçlarımız hasar görüyor"
 
Köstebek yuvasına dönmüş yolları yüzenden araçlarının sık sık arızalandığını belirten esnaf Eser Karabulut, "10-12 yılı aşkındır başvurularımıza rağmen kimse evraklarımızı dikkate almıyor. Çocuklar yağmurda ve çamurda çok zor şartlarda okula gitmekteler. Biz burada esnafız ve bütün araçlarımızın neredeyse ayda bir amortisörleri patlıyor ve araçlarımız hasar görüyor. Bu yolun hepsi göçük yuvasına dönmüş durumdadır. Arada gelip yolu yapıyorlar ama eski asfalt döktükleri için 2-3 ay ancak dayanıyor. Bundan dolayı her zaman bu eziyeti çekiyoruz. Yetkililerden isteğimiz kalıcı ve sağlam bir yol yapmalarıdır." ifadelerini kullandı.
 
"Mahallemize sahip çıkan yok"
 
Mahallenin bozuk olan yolunun kısmında yaklaşık 40 öğrencinin okula gittiğini ve çok zorluklar yaşadıklarını ifade eden bir başka mahalle sakini Abdüllatif Herdem ise şunları söyledi:
 
"Yolumuzdaki sorunun halini herkes biliyor ve gözle görebiliyor. Bir de yağmur yağdığı zaman çukurlardan dolayı yoldan gidip gelemiyoruz. Mahallemizin bu kısmında en az 40 tane çocuk okula gidiyor. Okullar uzak ve yollar da güzel değil. Buralarda başıboş köpekler de çok. Hem yol sıkıntısı var hem yer altı zemini sağlam değil. Yani mahallemize sahip çıkan yok. Yetkililerden isteğimiz bu yolun hakkı neyse, gereken neyse onun yapmalarıdır. Başka bir şey istemiyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA