• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otobüs şoförleri ve firma temsilcilerinden otobüslere airbag talebi
10 Ağustos 2023 Perşembe 08:42

Otobüs şoförleri ve firma temsilcilerinden otobüslere "airbag" talebi

Şehirlerarası yolcu otobüslerinde airbag olmaması, olası facialara neden olabiliyor. Milyonluk otobüslerde hava yastığının kullanılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen şoförler ve firma yetkilileri, can güveliği için yolcu otobüslerine airbag ta
Şehirlerarası yolcu otobüslerinde airbag olmaması, olası facialara neden olabiliyor. Milyonluk otobüslerde hava yastığının kullanılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen şoförler ve firma yetkilileri, can güveliği için yolcu otobüslerine airbag takılması gerektiğini belirtti.
 
Batman Şehirlerarası Otobüs Terminalinde İLKHA muhabirine konuşan otobüs şoförleri ve firma yetkilileri, milyonluk otobüslerde airbag olmamasına tepki gösterdi.
 
Kazalarda can kaybını azaltmak ve yaralı sayısını sıfıra indirmek için fabrikaların yolcu otobüslerine airbag takması gerektiğini belirten otobüs şoförleri ve firma yetkilileri, durumun önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 
"Otobüslere airbag takılırsa kazalarda daha az can kaybı yaşanır"
 
Ramazan Boğdi
 
Otomobillere nasıl airbag takılıyorsa yolcuların can güveliği için otobüs koltuklarına da airbag takılması gerektiğini söyleyen Otobüs Şoförü Ramazan Boğdi, konunun önemine dair bilgiler verdi.
 
Boğdi, "Çocukluğumdan beri yaklaşık 16-17 senedir bu mesleği yapıyorum. Şu anki yolcu otobüsleri için tablet televizyonlar gibi donanıma sahiptir. Her otobüste 42 yolcu taşıyoruz. Kesinlikle hiçbir yolcu koltuğunda airbag yok. Yaşanan kazalar airbag olmadığından dolayı çok şiddetli oluyor. Koltuklarda hiçbir güvenlik yok. Sadece modern olarak ve teknoloji olarak geliştirilmiştir. Otobüslerde farklı bir can güvenliği sistemi kurulmamıştır. Bu sorun da otobüs fabrikalarından kaynaklanıyor. Araç üretim fabrikaları nasıl ki otomobillerde can güveliği için airbag takıyorlarsa otobüs yolcularını da aynı şekilde düşünebilirler. Şu ana kadar bu konu hakkında kimsenin bir düşüncesini ve çalışmasını görmedik. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Fabrikalar yolcu otobüslerine airbag takarsa yaşanan bir kazada daha az can kaybı yaşanır ve yapılması gereken çok önemli bir sistemdir." ifadelerini kullandı.
 
"Fabrikalar, yolcu koltuğuna tablet takacağına airbag taksın"
 
Muhittin Kaya
 
Hiçbir yolcu otobüsünde, insan canını en çok koruyan airbag sisteminin olmadığına dikkat çeken Otobüs Firma Yetkilisi Muhittin Kaya, "Yolcu otobüslerinin ortalama fiyatı 13 ila 14 milyon liradır. Şu anda hiçbir yolcu otobüsünde, insan canının en çok koruyan airbag sistemi yok. Araçlar çok modern ve güzel yapılıyor ama maalesef can güvenliği söz konusu olan airbag takılmamış. Yetkililerden ve hükümetten ricamız, fabrikalara ulaşmaları ve her koltuğa bir airbag takmalarıdır. Fabrikalar yolcu koltuğuna tablet takacağına airbag taksın. Çünkü insanın can güvenliği daha önemlidir. Şu anda kimse bu konuyu gündeme getirmiyor. Taksilerde, bütün araçlarda ve hemen hemen motosikletlerde bile bulunan airbag, niye 14-15 milyonluk yolcu otobüslerinde yok?" dedi.
 
"Kazalarda can kaybını azaltmak için airbag şart"
 
Abdullah Demir
 
Kazalarda can kaybını en aza, yaralı sayısını ise sıfıra indirmek için fabrikaların yolcu otobüslerine airbag takması gerektiğini belirten Otobüs Firma Yetkilisi Abdullah Demir ise şunları söyledi:
 
"Yeni bir yolcu otobüsünün maliyeti 17-18 milyon TL civarında ve içerisinde koltuk başına televizyon ve priz gibi birçok donanım var ama güvenlik donanımı yok. Otobüslerin içerinde hiçbir şekilde airbag veya kazayı hafif atlattıracak bir önlem yok. Bunu firmalar sonradan taktıramıyor, ancak otobüs üreten fabrikalar yapabilir. Fabrikalar otobüslere airbag takarsa hem yolcu açısından hem de mürettebat açısından iyi olur. Çünkü kazaların önüne bir türlü geçilmiyor. Ya buzlanma oluyor ya da bir sebepten kazalar meydana geliyor. Kazalarda can kaybını azaltmak ve yaralı sayısını sıfıra indirmek için fabrikalardan yolcu otobüslerine airbag takmalarını istiyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA